ELMU:n uusi luotsi uskoo Konepajahallin jättiklubiin

Elävän musiikin yhdistyksen ELMU ry:n uusi ohjelmapäällikkö Mika Nikula tähtää siihen, että Helsingissä olisi kolmetuhatta henkeä vetävä klubi ennen vuotta 2019. Nikulan tavoitteena on myös musiikkitarjonnan monipuolistaminen.

kulttuuri
Konepajahallia on havitellut käyttöönsä muun muassa Elävän musiikin yhdistys.
Elävän musiikin yhdistys on havitellut käyttöönsä Konepajahallia.Yle

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n uutena ohjelmapäällikkönä aloittanut Mika Nikula tavoittelee Konepajahalliin Helsinkiin kolmetuhatta henkeä vetävää klubia.

– Kyllä minun tavoitteenani ja kiikarissani on se, että kolmetonninen saadaan vielä ennen vuotta 2019 Helsinkiin, ja ELMU tulee sitä sitten operoimaan.

Uusi ohjelmapäällikkö haluaa säilyttää ELMU:n vanhaa hyväksi havaittua toimintaa, mutta haluaa monipuolisuutta myös ELMU:n pyörittämän Nosturin ohjelmistoon. Legendaarinen Nosturi toimii keikkapaikkana ja tarjoaa bändeille treenitiloja.

– Toivon, että pystymme laajentamaan tarjontaa, tuomaan uusia genrejä, uusia bändejä.

Haaveena Bad Religionin keikka Nosturissa

Mika Nikulalla on jo visioita ja haaveita Nosturin tulevista esiintyjistä.

– Jos nyt nopeasti jotain pitäisi heittää, niin haluaisin että minun aikanani joku Bad Religion tulisi käymään keikalla Nosturissa. Siinä olisi hieno saavutus.

– Lähdetään tekemään töitä sen eteen, että se olisi mahdollista. En ole vielä selvittänyt sen pidemmälle, mutta olisi hienoa, jos se onnistuisi, Mika Nikula jatkaa.

Nikula kiittelee Helsingin musiikkitarjontaa. Hän kuitenkin toivoisi, että nuoria saataisiin nykyistä enemmän mukaan.

– On valtakunnallinen ongelma, miten nuoret saataisiin vielä paremmin houkuteltua mukaan. Nuorten vapaa-ajasta käydään tällä hetkellä niin isoa taistelua kaikenlaisten päätelaitteiden kanssa.

Mika Nikula on aiemmin toiminut Teostossa sekä muun muassa mediayhtiö Pop Median julkaisujohtajana. Elävän musiikin yhdistys ELMU ry perustettiin Helsinkiin vuonna 1978.