Aikalaisen päätoimittaja lähtee: "Pelkään, että tästä tulee sliipattua todellisuutta kuvaava markkinointiviestinnän väline"

Päätoimittaja Heikki Laurinolli pettyi yliopiston päätökseen puolittaa Aikalaisen ilmestymiskerrat. Hän katsoo, ettei voi jatkaa enää päätoimittajana.

Kotimaa
Heikki Laurinolli
Marjut Suomi / Yle

Tampereen Yliopiston Aikalainen-lehti muuttuu joka toinen viikko ilmestyvästä ajankohtaislehdestä kerran kuussa ilmestyväksi julkaisuksi. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja Heikki Laurinolli sanoo, että lehdessä käyty avoin keskustelu ei ehkä ollut hallintoviraston mielestä suotavaa.

– Yliopiston hallintovirasto päätti, että lehti on nykymuodossaan ehkä virastolle liian hankala, tai epäsopiva tähän maailmaan, ja halusi laittaa sille suitset kaulaan ja supistaa ilmestymiskertoja.

Laurinolli epäilee muutoksen vaikuttavan myös lehden sisältöön.

– Pelko on, että tästä tulee sliipattua todellisuutta kuvaava markkinointiviestinnän väline, ei niinkään enää journalistinen lehti.

Aikalaisen ilmestymiskertojen puolittamista vastustava Laurinolli ei katso voivansa jatkaa päätoimittajana vaan siirtyy toimittamaan yliopiston verkkosivuja.

Yliopiston viestintäpäällikkö Katja Kannonlahti korostaa, että vaikka paperilehtien määrä puolittuu, Aikalaista ei olla ajamassa alas.

– Yliopisto siirtää entistä enemmän sisältöjä verkkoon, josta ihmiset uutisia hakevat. Aikalaista kehitetään ja siinä julkaistaan syvemmin taustoittavia juttuja.