1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

101-vuotias veteraani suursuosiostaan: "En osannut haaveilla tällaisesta pienenä poikanakaan"

Tammikuussa 102 vuotta täyttävä mikkeliläinen veteraani Hannes Hynönen on noussut linnan juhlien myötä todelliseen suursuosioon. Hynöselle on muun muassa perustettu oma faniryhmä, jolla on jo kymmeniä tuhansia faneja. Lisäksi mediaväki eri puolilta Suomea on kiinnostunut Hynösen tarinasta.

Hannes Hynönen
Mikkeliläisestä Hannes Hynösestä tuli yhdessä yössä koko kansan suosikki. Hynönen on itse ymmällään saamastaan suosiosta. Juho Liukkonen haastattelee.

Veteraani Hannes Hynösen kotona on ravannut toimittajia siitä saakka, kun kutsu Linnan juhliin kävi. Viikonloppuna roihahtanut suosio yllätti täysin.

– En osannut haaveilla tällaisesta pienenä poikanakaan, vaikka minulla oli nuorempana kova halu esiintyä. Olen elänyt kauan yksinäistä elää ja tottunut rauhallisuuteen ja hiljaisuuteen, Hynönen kertoo.

Sosiaalisessa mediassa useita puhutteli ja puhuttelee edelleen sotaveteraanin asenne elämään. Esimerkiksi Facebookiin perustettiin viikonloppuna useampi fanisivusto, joita seuraa kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Hynönen on kiitollinen, mutta samalla vaatimaton saamastaan ihailusta.

– Toivon, että ymmärrettäisiin, että olen pieni vaatimaton vanha ukko. Ei siinä sen ihmeempää ole.

"Joka päivä on tehtävä jotain"

Mutta mistä positiivisuus sitten kumpuaa? Hynönen kertoo, että se on syntymälahja.

– Kun vaimoni kuoli, niin ihmiset luulivat että olen höppänä, koska halusin puhella vieraiden ihmisten kanssa. Se vähän harmitti. Eräs pastori sanoi, että kun ihminen syntyy, niin sille annetaan sellainen perusluonne, jonka vie hautaan. Minulla on kevyt luonne.

Elämänohjeeksi muille hän antaa, ettei harmeja pidä lähteä suurentelemaan. Joka päivä on tehtävä jotain. Hynönen itse asuu hissittömässä kerrostalossa kolmannessa kerroksessa ja kertoo nousevansa sinne omin neuvoin.

– Harmit pitää hylätä. Tiedän monia vanhoja, jotka valittavat, että voi kun pääsisivät pois. Minä olen terve, enkä halua pois.