1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kuninkaalliset

Prinssi William ja herttuatar Catherine hurmaavat USA:ssa – "Heidän kaltaisistaan lukee lapsena kirjoista"

William sai tänään maanantaina yksityiskierroksen Valkoisessa talossa. Kuninkaallinen pariskunta ehtii vierailullaan myös koripallo-otteluun.

Prinssi William ja Barack Obama tapasivat maanantaina iloisissa tunnelmissa joulukoristellussa Valkoisessa talossa. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherine ovat saaneet innostuneen vastaanoton vierailullaan Yhdysvalloissa. Runsaan vuoden vanhan poikansa prinssi Georgen kotiin jättänyt pariskunta saapui New Yorkiin sunnuntaina.

Sen paremmin William kuin Catherinkaan eivät ole koskaan aiemmin käyneet New Yorkissa. Tänään maanantaina kuninkaallisten tiet erkanivat toviksi, kun prinssi William matkusti Washingtoniin ja keväällä pariskunnan toisen lapsen synnyttävä Catherine jäi New Yorkiin.

Washingtonissa William tapasi presidentti Barack Obaman ja sai yksityiskierroksen Valkoisessa talossa. Myöhemmin prinssin ohjelmassa on puhe villieläinten salametsästystä käsittelevässä tilaisuudessa.

Prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherine ehättävät tiistaina päättyvällä matkallaan myös katsomaan NBA-koripalloa. Koripallotähti LeBron James pitää kuninkaallisten vieraiden saapumista pelikentän laidalle suurena kunniana.

– Heidän kaltaisistaan ihmisistä lukee lapsena kirjoista. On suuri kunnia, että he tulevat katsomaan peliäni, LeBron James kommentoi.