1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Rovaniemen valtuusto hyväksyi Ounasvaaran yleiskaavan

Rovaniemen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Ounasvaaran osayleiskaavan, joka laajentaa vaaran lakialueella olevaa matkailupalvelujen aluetta ja mahdollistaa lisärakentamisen Ounasvaaran lakialueelle reilun 20 hehtaarin alueelle. Kaavamuutos hyväksyttiin maanantaina illalla pitkän puherumban ja kahden äänestyksen jälkeen äänin 43–16.

Ounasvaaran rauhan hetki. Kuva: Juhani Valli

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina illalla Ounasvaaralle osayleiskaavan, joka laajentaa vaaran lakialueella olevaa matkailupalvelujen aluetta ja mahdollistaa rakentamisen lakialueelle yli 20 hehtaarin alueelle. Yksittäisen rakennuksen koko saa olla enintään 250 k-m2. Rakennusten määrä ja koko tullaan määrittelemään jatkossa tarkemmin asemakaavavaiheessa.

Valtuustoryhmien yhteisissä puheenvuoroissa keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ilmoittivat kannattavansa kaavamuutosta joitakin yksittäisiä valtuutettuja lukuun ottamatta. Sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät taas ilmoittivat ryhmiensä olevan kaavoitusta vastaan.

Kaksi äänestystä, ei muutoksia

Osayleiskaava hyväksyttiin kahden äänestyksen jälkeen. Viimeisessä äänestyksessä kaava meni läpi äänin 43 - 16.

Vastaan äänesti kuusi sosiaalidemokraattia (Sulasalmi, Liikkanen, Rissanen, Rundgren, Mällinen ja Suoraniemi), viisi vasemmistoliittolaista (Tennilä E-J, Outila, Tennilä E-M, Huhtala ja Puuronen), kaksi perussuomalaista (Mariapori ja Nenonen), molemmat vihreät (Kuistio ja Hänninen) sekä yksi kokoomuslainen (Alaoja).

KORJ klo 5.44: Ounasvaaran osayleiskaavassa ei ole rajoitusta, jonka mukaan rakennus saa olla puolitoistakerroksinen.