1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Porin pelastuslaitoksella kiireinen ilta

Kaksi lähes samanaikaista tulipaloa ja yksi väärä hälytys työllistivät ilta-yhdeksän tienoissa Porin pelastuslaitosta.

tulipalot
tulipalo pori
Tulipalo Porin KuukkarissaTapio Pukkila / Yle

Porin keskustan läheisyydessä, Neuvosmiehenkadulla, huoneistopalo aiheutti vahinkoa neljän asunnon talolle. Talo jäi pystyyn, mutta se kärsi tulipalossa pahat vauriot. Pelastuslaitos joutui muun muassa repimään talon kattoa auki.

Palomiehillä kului koko yö tulipalon sammuttamiseen. Vielä aamu kuudelta pelastuslaitos oli palopaikalla.

Palo saatiin aluksi nopeasti hallintaan, jolloin palomestari lähetti osan hälytetyistä yksiköistä takaisin tukikohtaan. Aamuyöllä palomiehet huomasivat tulipalon keränneen uutta voimaa, jolloin palomestari joutui kutsumaan tukikohtaan lähetetyt yksiköt takaisin palopaikalle.

Tulipalon alta evakuoitiin ainakin yksi perhe sekä toisesta huoneistosta yksi asukas. Kukaan ei joutunut tulipalosta sairaalahoitoon, mutta päivystävän palomestarin mukaan yksi henkilö vahingoittui palossa. Tulipalon syttymissyyssä on lukuisia epäselvyyksiä, joita poliisi tutkii. Pelastuslaitos ei suostu kommentoimaan henkilön tilaa tai osuutta paloon.

Myös Noormarkussa tuli pääsi irti

Kolmas lähes samanaikainen hälytys tuli Porin Noormarkkuun, Museotielle, missä kaksikerroksisen luhtitalon yläkerta tuhoutui palossa.Tulipalo oli syttynyt yhden huoneiston asukkaan sängyssä. Sänky tuhoutui palossa, mutta tuli ei ehtinyt levitä talon rakenteisiin. Huoneiston asukas toimitettiin jatkohoitoon. Syttymissyystä ei ole varmuutta, mutta tupakointia epäillään.

Porin pelastuslaitoksen mukaan paloilla ei ole yhteyttä toisiinsa.

Lue seuraavaksi