Legendaarinen Maxim säilyy sittenkin elokuvateatterina

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Kämp Group ovat sopineet uuden hotellin rakentamisesta Kluuvikadun kiinteistöön. Muutoksen yhteydessä Maxim 2 säilytetään ja elokuvateatteritoiminta salissa jatkuu.

Kuva: Juha-Pekka Inkinen / Yle

Perinteikäs elokuvateatteri Maxim 2 ei häviä Helsingin ydinkeskustasta. Ilmarinen ja Kämp Group ovat sopineet uuden hotellin rakentamisesta, minkä yhteydessä myös elokuvateatteri voi jatkaa toimintaansa.

− Olemme erittäin tyytyväisiä löydettyämme vuokralaiseksi uuden yhteistyökumppanin, joka on valmis merkittävästi panostamaan Maximin tulevaisuuteen. Näin Maximissa voidaan myös jatkossa tarjota korkeatasoisia elokuvia, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen irtisanoi marraskuun lopulla Finnkinon vuokrasopimuksen ja ilmoitti hakevansa tiloihin toimintaa, joka takaa nykyistä paremmat tuotot. Tämä aiheutti voimakkaan vastareaktion elokuvafanien suunnalta.

Uuden lifestyle-tyylisen hotellin nimeksi tulee GLO Maxim ja se liitetään osaksi Kämp Groupin GLO-ketjua.

− Me olemme erittäin mielellämme kehittämässä uutta hotellia yhdessä Ilmarisen kanssa aivan Helsingin ydinkeskustaan. Olemme myös iloisia, että olemme voineet olla vaikuttamassa eurooppalaisiin laatuelokuviin keskittyvän Maxim 2 toiminnan jatkumiseen, sanoo Kämp Group Oy:n hallituksen puheenjohtajaAri Tolppanen.

Uudessa hotellissa on yli 70 huonetta ja se aiotaan avata vuoden 2016 syksyllä. Edellytyksenä on, että hotelli saa tarvittavat rakennus- ja muut viranomaisluvat.

Helsingin Kluuvikadulla on katsottu elokuvia samassa osoitteessa jo yli 100 vuoden ajan.