Muovikuusesta tuli salonkikelpoinen – valkoinen on nyt trendiväri

Muovikuuset näkyvät entistä enemmän kotien ja julkisten tilojen joulusisustuksessa. Tämän hetken ehdoton trendiväri tekokuusissa on valkoinen. Joulusisustuksessa muuten on valloillaan perinteisyys.

Kotimaa
Kuvassa punainen joulukuusi ja sinisiä palloja
Heini Holopainen / Yle

Muoviset joulukuuset ovat nousseet aitojen kuusien rinnalle entistä vahvemmin. Sisustussuunnittelija Riia Rauhala kertoo muovikuusien näkyvän entistä enemmän kotien sisustuksissa ja sisustuslehdissä.

– Nykyään näkyy paljon muovikuusia kaupunkikuvassa ja kodeissa. Mutta tämä on varmasti asia, joka jakaa edelleen ihmiset kahtia. Osa haluaa ehdottomasti sen aidon kuusen, hän sanoo.

Muovikuusissa valkoinen on selvä tämän hetken trendiväri. Perinteistä vihreää löytyy lukuisissa sävyissä ja uskaliaimmat kantavat kotiin vaaleanpunaisen kimallekuusen. Kestokuusien hintahaarukka vaihtelee muutaman kympin ja muutamaan sadan euron välillä.

Luonnollisemman ulkonäön saa maksamalla hieman ekstraa. Luonnollisuutta muovikuusiin tehdään tarkkaan erotelluilla neulasilla ja yksityiskohdilla kuten kävyillä. Tekokuuset jäljittelevät yleensä jotakin oikeaa kuusilajia, joten valinnanvaraa

Perinteisyys tämän joulun juttu

Sisustussuunnittelijan mukaan muovikuusen saa sopimaan sisustuksen puolesta mihin tahansa kotiin. Kuusesta saa oman näköisen koristeilla.

Tämän joulun avainsana on ehdottomasti perinteisyys.

Sisustussuunnittelija Riia Rauhala

Puuvillan ja Lielahden kauppakeskusten joulusomistuksen suunnitelleen Riia Rauhalan mukaan tämän hetken joulusisustuksessa noudatetaan vahvasti perinteitä.

Perinteisyys näkyy väreissä punaisena, vihreänä, valkoisena ja mustana. Tämän hetken koristeet ovat kruusattuja, täyteläisiä ja kultakoristeltuja.

– Ihmiset uusivat joulukoristeitaan melko usein. Varsinkin jouluihmiset seuraavat joulutrendejä sisustuksessakin. Tämän joulun avainsana on ehdottomasti perinteisyys.

Perinteisen rinnalla vaikuttaa samanaikaisesti moderni suuntaus, jota edustavat esimerkiksi räikeän sävyisillä kimalteilla koristellut pallot ja pastellin sävyt.