Jyväskylä lakkauttamassa kymmeniä hallinnon työtehtäviä

Tehtävien lakkauttaminen ei välttämättä johda irtisanomisiin.

Kotimaa
Jyväskylän kaupungintalo.
Yle Uutiset

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina irtisanomiset toimenpiteenä, jos uusia tehtäviä ei pystytä järjestämään työntekijöille, joiden tehtävät lakkaavat hallinnon yt-neuvottelujen tuloksena.

- Tällä kaupunginhallituksen päätöksellä ei vielä yhtään henkilöä irtisanota. Henkilöille etsitään organisaation sisältä työtehtäviä. Heille tarjotaan vaihtoehtosia työtehtäviä. Jos niitä ei oteta vastaan, se saattaa johtaa irtisanomisiin, sanoo kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Selin.

Samassa kokouksessa päätettiin myös kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamisesta. Jyväskylä siirtyy ensi keväänä kahden apulaiskaupunginjohtajan ja vastuualuejohtajien mallista kolmen toimialajohtajan malliin.

- Meillä on aikasemmin ollu useampia apulaiskaupunginjohtajia, jotka ovat olleet toimialajohtajan ja kaupunginjohtajan välissä. Tästä organisaatiotasosta luovutaan. Joku näistä toimialajohtajista toimii todennäköisesti kaupunginjohtajan varahenkilönä jatkossa, Selin kertoo.

Jyväskylän hallinnon yt-neuvotteluissa mukana olleet työntekijäpuolen edustajat suhtautuvat toiveikkaasti siihen, että irtisanomisiin ei tarvitsisi ryhtyä.

- Tämä ei ole mikään irtisanomisilmoitus, ja kaiken teemme työnantajan kanssa, että irtisanomisiin ei tarvitse mennä. Tässä on eläköitymistäkin käytetty hyväksi ja luontaista poistumaa todella paljon. Irtisanominen on viime käden toimintatapa, varmasti on kaikki kivet ja kannot käännetty, ennen kuin siihen mennään, kertoo Julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL:n luottamusmies Tarja Peltonen.