1. yle.fi
  2. Uutiset

YK sai rahat kasaan – ruoka-apu Syyrian pakolaisille jatkuu

YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP ilmoitti joulukuun alussa joutuvansa keskeyttämään ruokakuponkiohjelmansa 1,7 miljoonalle Syyrian pakolaiselle varojen loppumisen takia. Kuponkeja on jaettu Jordaniassa, Libanonissa, Turkissa, Egyptissä ja Irakissa. Nyt se on saanut kampanjansa avulla kerättyä riittävästi varoja avun jatkamiseen.

Ulkomaat

YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP on ilmoittanut jatkavansa ruoka-apuaan naapurimaissa oleville Syyrian pakolaisille.

WFP on saanut kampanjansa avulla kerättyä riittävästi varoja mailta, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä avun jatkamiseen. Kaikkiaan se on saanut tähän mennessä kasaan 80 miljoonaa dollaria.

WFP:n toiminnanjohtaja Ertharin Cousin sanoo, että näin suuri tuen määrä on ennenkuulumatonta.

WFP ilmoitti joulukuun alussa joutuvansa keskeyttämään noin 1,7 miljoonaa Syyrian pakolaista koskevan ruokakuponkiohjelmansa varojen loppumisen takia. WFP on jakanut pakolaisille elektronisia ruokakuponkeja, joiden avulla he ovat voineet ostaa ruokaa paikallisista kaupoista. Kuponkeja on jaettu Jordaniassa, Libanonissa, Turkissa, Egyptissä ja Irakissa.

Tuolloin WFP sanoi, etteivät kaikki lahjoittajat ole onnistuneet täyttämään sitoumuksiaan. Se ilmoitti tarvitsevansa 64 miljoonaa dollaria pelkästään joulukuun avustuksiin.

WFP lupaa nyt, että pakolaiset saavat ruokakuponkinsa ladattua joulukuun puoliväliin mennessä.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi