Kajaanin ja Helsingin välille uusi pikavuoro: "Yövuorolla on asiakkaita riittänyt"

Pohjolan Liikenne aloittaa vuoden alussa päiväpikavuorot Helsinki–Kuopio–Kajaani-reitillä yövuoronsa lisäksi. Bussiyhtiön mukaan reitillä ei juurikaan ole kilpailua, vaikka OnniBus liikennöi yötä päivää samaa reittiä.

Kotimaa
Violetti-valkoinen Pohjolan Liikenteen bussi.
Pohjolan Liikenne tarjoaa vitosen matkaa Hämeenlinnasta HelsinkiinPohjolan Liikenne

Pohjolan Liikenne on liikennöinyt Kajaanin ja Helsingin välillä yövuoroa parikymmentä vuotta.

– Yövuorolla on riittänyt asiakkaita, ja ajattelimme lisätä tarjontaa. Matkustajamäärät Kajaanista ovat lisääntyneet muun muassa verkkokaupan tarjousten myötä, kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Kilpailua ei reitillä Alangon mukaan juuri ole, vaikka OnniBus ajaa Kajaanin ja Helsingin välillä sekä yö- että päivävuoroja kahdeksaan tuntiin.

– Vuoromme ovat suoria yhteyksiä eikä bussia tarvitse vaihtaa välillä, minkä lisäksi bussimme kulkevat Helsingissä lentokentälle. Lisäksi matka-aika on kohtuullinen, kun se nopeutuu vuodenvaihteessa. Päivävuoroilla reilut kahdeksan tuntia riippuen hieman siitä kumpaan suuntaan kuljetaan, ja yövuoro Kajaanista Helsinkiin nopeutuu yli tunnilla.

Matkaa joudutetaan kuskia vaihtamalla

Matka-aikaa nopeutetaan vaihtamalla kuskia taukojen pitämisen sijaan.

Väli pitää päästä kulkemaan joutuisasti, ja reilut kahdeksan tuntia on Kajaanin ja Helsingin välillä hyvä aikataulu.

Heikki Aulanko

– Auto pysyy liikkeellä ja kuskia vaihdetaan tiuhempaan, jotta voimme noudattaa ajo- ja lepoaikamääräyksiä. Lisäksi matkareittejä on hieman muutettu, sillä esimerkiksi päivävuorolla Lahden pysähdys jää kokonaan välistä ja Heinolassa emme enää kierrä linja-autoaseman kautta vaan ajamme keskustan kautta.

Pohjolan Liikenteessä pidetään asiakkaan kannalta ratkaisevana juuri matka-aikaa.

– Väli pitää päästä kulkemaan joutuisasti, ja reilut kahdeksan tuntia on Kajaanin ja Helsingin välillä hyvä aikataulu.