1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Kirsi Kunnaksen runot kestävät sukupolvelta toiselle – mikä runoista on kaikkein rakkain?

Sunnuntaina 90 vuotta täyttävän Kirsi Kunnaksen lastenrunot ovat ilahduttaneet useita lapsisukupolvia. Nouseeko jokin niistä ylitse muiden? Osallistu äänestykseen.

Kuva: Yle

Akateemikko, kirjailija Kirsi Kunnaksen lastenrunotuotanto on valtaisan suuri. Ensimmäiset lastenrunot julkaistiin 1950-luvun puolivälissä. Runoja on myös sävelletty ja laulettu, ja ne ilahduttavat aina uusia sukupolvia.

Onko runoista yksi muita rakkaampi? Kerro oma suosikkisi alla olevalla kyselylomakkeella. Voit valita suosikin tarjolla olevista ehdokkaista tai kertoa oman valintasi. Kunnas on kirjoittanut runoja myös aikuisille, mutta rajasimme ne pois ehdokkaiden joukosta. 

Ehdokaslista on koottu lastenkirjallisuuden asiantuntijoiden avulla. Oman sanansa sanoivat lastenkirjainstituutin kirjastonhoitaja Päivi Nordling, lastenkirjailija Tuula Korolainen ja WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuusosaston raati.

Yhteensä ehdotuksia tuli raatilaisilta 24. Yle Tampereen toimitus karsi vaihtoehdot kymmeneen. Nyt on sinun vuorosi osallistua.

Vastausaikaa on torstaihin 11.12. kello 18. asti. Julkaisemme tulokset perjantaina.