Risikko: Kaskisten radalla on mahdollisuuksia

Kaskisten ratatyöryhmä esitteli tiistaina kannanottonsa radan kunnostuksesta liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikolle. Risikon mukaan rataväylä on tärkeä Kaskisten sataman sekä työssäkäyntimahdollisuuksien vuoksi.

Kotimaa
Kaskisten ratatyöryhmä esitteli tiistaina kannanottonsa Kaskisten radan kunnostamisen puolesta Paula Risikolle (kok.).
Jussi Koivunoro / Yle

Kaskisten ratatyöryhmä luovutti tänään kannanottonsa radan kunnostuksen puolesta liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikolle (kok.). Risikko väläytti varovaista vihreää valoa Kaskisten radan kunnostukseen.

– Liikennevirastokin on arvioinut, että Kaskisten rata täytyy pitää liikennöitävässä kunnossa. Työryhmä esitteli tekemänsä järjestelmän (radan) maksatukseen, ja oli tosi hienoa, että siihen oli otettu kunnat ja yrityselämä mukaan, koska valtio ei voi tähän kaikkea antaa, Paula Risikko kommentoi.

Ratatyöryhmän mukaan Kaskisten junaradan kunnostukseen pitäisi osoittaa välittömästi kahdeksan miljoonaa euroa.

Kaskisten rata on ollut lakkautusuhan alla, sillä liikenneviraston arvion mukaan radan kunnostus maksaisi vähintään 22 miljoonaa euroa, ja liikenne sillä on vähäistä.

Risikon mukaan rataosuus on laskettu Liikennevirastossa ylläpidettävien joukkoon, ja että mahdollisuuksia sen rahoitukseen saattaisi löytyä perusväylänpidosta.

– Jos me aiomme pitää työpaikkoja eri puolilla Suomea, niin kyllä me tarvitsemme niin maanteitä kuin rataa ja vesiväyliä. Kaskisten satama on erittäin merkittävä satama, johon on investoitu paljon, joten sekin menisi täysin hukkaan, mikäli sinne ei olisi mahdollisuutta viedä mitään, Risikko toteaa.

Paula Risikon mukaan perusväylänpitoon ollaan edellyttämässä seuraavalla hallituskaudella lisää rahaa, jotta Kaskisten radan kaltaisia yksittäisiä väyliä ja hankkeita olisi mahdollisuus pitää yllä.