1. yle.fi
  2. Uutiset

Mies laittoi yhdyntäkuvan Facebookiin – nainen tunnistettiin kohtauksesta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen salakatselusta ja yksityiselämää loukkaavaan tiedon välittämisestä sakkoon ja korvauksiin.

sukupuoliyhdyntä

Mies oli kuvannut alasti ollutta naista kotirauhan suojaamassa paikassa tietokoneyhteyden välityksellä. Kuvat oli tallennettu kännykkäkameralla. Kuvaamiset olivat tapahtuneen Lahdessa, ja mies oli säilyttänyt kuvia matkapuhelimessa ja tietokoneessa. Kuvaaminen oli tapahtunut ilman lupaa.

Toisessa teossa mies oli laittanut internettiin Facebook-sivustolle kuvan ja videotallenteen. Valokuvassa nainen on alasti ja videotallenteessa nainen on oraalisessa sukupuoliyhteydessä syytettynä olleen miehen kanssa.

Mies oli laittanut valokuvan nettiin naisen Facebook-käyttäjäprofiilin sivulle sekä omalle sivulleen valokuvan ja videotallenteen. Nainen oli tunnistettavissa sekä valokuvasta että videosta.

Palvelun ylläpitäjä oli erillisestä pyynnöstä poistanut naista esittävän materiaalin, mutta mies oli ainakin neljä kertaa laittanut sen uudelleen nettiin.

Materiaali on ollut nähtävissä miehen sivuilla maailmanlaajuisesti. Käräjäoikeus tuomitsi miehen teoista 70 päiväsakkoon, joka tekee 420 euroa. Rangaistuksesta oli vähennetty vangitsemisaika. Lisäksi mies määrättiin vahingonkorvauksiin sekä menettämään matkapuhelin ja tietokone valtiolle.

Syyttäjä vaati lisäksi, että matkapuhelimen ja tietokoneen muisti on ylikirjoitettava, ettei rikoksessa käytetty materiaali päädy takaisin miehen haltuun.

Lue seuraavaksi