Paperitehtaalta jälleen uusi vuoto huonokuntoiseen Eurajokeen

Jujo Thermalin tuorein päästö maanantaina Eurajokeen ei tehtaan tiedotteen mukaan vaaranna ympäristöä. Eurajoen kunto on viime vuosina ollut heikko teollisuuden päästöjen takia.

luonto
Jujo Thermalin tehdas
Tapio Termonen / Yle

Huonossa kunnossa vuosia olleeseen Eurajokeen on taas päässyt vuotamaan sinne kuulumatonta ainetta teollisuuslaitokselta.

Satakunnan Eurassa toimiva paperitehdas Jujo Thermal kertoo tiedotteessaan, että tehtaalta pääsi jokeen 160 kiloa kovetinainetta jäteveden mukana maanantaina iltapäivällä.

Tehtaan sisäinen jäteveden pumppaaminen pysäytettiin vuodon jälkeen välittömästi. Lisäksi Jujo Thermal pysäytti tehtaan tuotannon ja vesien pumppaamisen jätevedenpuhdistamolle varotoimenpiteenä.

Tehdas käy taas

Jujo Thermal kertoo, että tehdas käynnistettiin uudestaan tiistaina aamupäivällä. Yhtiö pahoittelee vahinkoa ja vakuuttaa, että kovetinaineesta ei ole näin pienissä pitoisuuksissa haittaa ympäristölle.

Yhtiö myös kertoo ryhtyneensä toimenpiteisiin, jotta vastaavaa ei pääse tapahtumaan toistamiseen.

Jujo Thermalin johto tuomittiin marraskuun lopussa sakkoihin ympäristörikoksesta. Paperitehtaalta pääsi toukokuussa 2011 ympäristölle vaarallista kemikaalia jätevedenpuhdistamon kautta Eurajokeen.