Yle tuo Poriin tapahtumia lapsille sekä aikuisille

Mitä haluaisit kysyä Yle Radio Suomen juontajalta Tarja Närhiltä tai legendaariselta radioääneltä Jake Nymanilta? Entä haluaisitko kuunnella RSO:n puhallinkvintettiä tai Pikku Kakkosen Siinaa ja Taikaradiota? Tai ehkä haluat nimmarin Vihreät Valot -yhtyeen jäseniltä? Heidät kaikki tapaa ensi keskiviikkona Porin kaupunginkirjastossa.

Pikku Kakkonen
Vihreät valot -yhtye
Yle

Yle kulmilla -päivä saapuu Poriin 17.12. Yle järjestää Porin kaupunginkirjastossa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Yle kulmilla -tapahtumia on järjestetty 2000-luvun alusta alkaen eri paikkakunnilla. Viime syksynä tapahtumat kiersivät Pikku Kakkosen lastenmusiikkikonserttien kanssa Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Nyt olemme kulmilla Radion sinfoniaorkesterin jäljillä, kun orkesteri on Satakunnan kiertueella. Rauman oman pojan, ylikapellimestari Hannu Linnun johtamat RSO:n konsertit ovat Raumalla, Porissa, Ikaalisissa ja Mäntässä.

Yle järjestää konserttien ja Porin kirjastotapahtuman lisäksi tapaamisia paikallisten vaikuttajien ja kansalaistoimijoiden kanssa.

– Yle kulmilla -tapahtumissa haluamme kuunnella suomalaisia herkällä korvalla. Käymme vuoropuhelua ajankohtaisista kysymyksistä ja siitä, miten Yle voisi entistä paremmin palvella Satakunnan asukkaita ja tehdä alueellista yhteistyötä. Lisäksi päivään kuuluu esityksiä, elämyksiä ja tapaamisia, tiivistää Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Musiikkia ja keskustelua musiikista

Porin kaupunginkirjastossa on iltapäivällä kello 16–18 tarjolla ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Kirjastossa keskustellaan musiikista ja kuunnellaan musiikkia. Yle Satakunnan suosikkijuontaja Teemu Kahila juontaa tilaisuuden.

Popmusiikin tietäjä, musiikkitoimittaja ja tietokirjailija Jake Nyman kertoo työstään ja suhteestaan musiikkiin. Iskelmämusiikin saloihin meidät taas kuljettaa Yle Radio Suomen suosikkijuontaja Tarja Närhi.

RSO:n puhallinkvintetti luo soitollaan kirjastoon mukavan joulunalustunnelman ja tilaisuuden lopuksi nuorison villitsee Uusi päivä -sarjan bändi Vihreät Valot eli Kalle Ruusukallio (Aapo), Siiri Partanen (Cicca), Valtteri Lehtinen (Jani), Ville-Veikko Airaniemi (Rasmus) sekä Suvi Hurme (Emmi).

Pikku Kakkonen on lastenkulttuurin koti

Pikku Kakkosen ensimmäinen ohjelma lähetettiin tammikuussa 1977 ja siitä lähtien sen tunnusmusiikin ovat osanneet eri ikäluokat vauvoista vaareihin eri puolilla maata. Pikku Kakkosella on oma sukupolvia yhdistävä roolinsa suomalaisessa lastenkulttuurissa.

Tällä kertaa Pikku Kakkosen Siina ja Taikaradio laulattavat ja leikittävät lapsia kirjaston lastenosastolla. Vuoden kasvattajaksi 2010 valittu Siina Hirvonen on musiikkipedagogiikan monitoimija; käsikirjoittaja, kirjailija ja tv-toimittaja.