1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pikku prinssi (Kirja)

Pikku Prinssi avaa Kehruuhuoneen tapahtumakauden

Koko perheen näytelmän esityksiä Lappeenrannan Linnoituksen uudessa kulttuuri- ja tapahtumakeskuksessa järjestetään kesäkuun 5. päivään asti. Ajankohta on sovitettu koululaisten luokkaretkiaikaan.

Ranskalaisen Antoine de Saint-Exupérynklassikkoteokseen perustuva näytelmä Pikku Prinssi nähdään keväällä Lappeenrannassa. Pikku Prinssi on samalla Linnoituksessa avautuvan Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen ensiesitys. Pikku Prinssin tuottaa Komiikkaa Kansalle ry, joka toteuttaa näytelmän yhteistyössä Taidekoulu Estradin teatteri- ja musiikkilinjan oppilaiden kanssa. Näytelmän ohjaa Johanna Reilin.

Pikku Prinssin ensi-ilta on Kehruuhuoneella toukokuun 20.päivänä. Näytöksiä järjestetään kesäkuun 5. päivään asti. Ajankohta on sovitettu koululaisten luokkaretkiaikaan.

Pikku Prinssi on noussut vuoden 1943 julkaisunsa jälkeen suorastaan kulttimaineeseen. Sitä on myyty maailmalla noin 200 miljoonaa kappaletta ja se on käännetty yli 250 kielelle. Lapsenmielisen tarinan muotoon verhoiltu filosofinen pienoisromaani kertoo vertauskuvien avulla viisauksia elämästä ja onnesta sekä kritisoi aikuisten maailmaa tavalla, joka tarjoaa pohdittavaa niin pienille kuin suurillekin Pikku Prinssin ystäville.