1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sähköttä yhä muutamia tuhansia talouksia

Kova tuuli on katkonut sähköjä ja kiusannut jonkin verran laivaliikennettä. Muuta vakavaa vahinkoa myrsky ei tiettävästi ole aiheuttanut.

Kotimaan uutiset
Pyöräilijä puskee tuulta vasten Helsingissä.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Aamusta alkaen lähinnä lounaassa ja lännessä riehunut kova myrsky on päivän mittaan katkonut sähköt tuhansilta kotitalouksilta ja yrityksiltä.

Eniten sähkökatkoja on ollut läntisessä ja lounaisessa Suomessa.

Esimerkiksi illalla kello 23 jälkeen sähkönjakeluyhtiö Carunan asiakkaista oli sähköttä noin 2 800, heistä noin 1 100 Lounais-Suomessa, noin 1 200 Etelä-Suomessa ja noin 430 Satakunnassa.

Muualla Suomessa sähkökatkot ovat jääneet odotettua vähäisemmiksi.

Sähköongelmien lisäksi muita vahinkoja ei ole viranomaisten tietoon tullut. Sen sijaan kova tuuli on haitannut jonkin verran meriliikennettä. Esimerkiksi Merenkurkussa peruttiin muutamia laivavuoroja ja Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä peruttiin Viking Linen m/s Rosellan vuoro Maarianhaminan ja Kapellskärin välillä.

Päivän mittaan tuuli oli kovimmillaan Kökarissa, jossa yllettiin jopa 30,8 metrin sekuntinopeuksiin puuskissa. Keskituulen nopeus oli paikoin hieman yli 25 metriä. Mantereella tuulen nopeus oli puuskissa 15-20 metriä sekunnissa.

Myrskyrintama etenee nyt kohti itää ja pohjoista samalla heiketen.