1. yle.fi
  2. Uutiset

Tapahtumien ympäristövaatimukset kiristymässä pääkaupunkiseudulla

Jatkossa yli tuhannen henkilön tapahtumien meluilmoitukset, sekä jätehuoltosuunnitelmat pitää toimittaa kaupungille kuukautta ennen tapahtumaa. Lisäksi tilaisuuksissa pitää olla tarjolla korvatulppia.

Kotimaan uutiset
Ankkarock
Yle

Vantaan ympäristölautakunta hyväksyi keskiviikon kokouksessaan Espoon, Helsingin ja Vantaan yhdessä valmisteleman ehdotuksen suurten ulkoilmatapahtumien ympäristövaatimuksiksi. Tavoitteena on mahdollisimman yhtenäinen käytäntö pääkaupunkiseudulla.

Keskeiset vaatimukset liittyvät muun muassa jätehuollon järjestämiseen, meluntorjuntaan ja tiedottamiseen.

Jatkossa esimerkiksi yli tuhannen henkilön tapahtumien meluilmoitukset, sekä jätehuoltosuunnitelmat pitää toimittaa kaupungille kuukautta ennen tapahtumaa.

Lisäksi kovaäänisissä tilaisuuksissa kuten konserteissa ja moottoriurheilutapahtumissa tulee olla tarjolla korvatulppia.

Kaupungit myös suosittelevat, että tapahtumat tarjoaisivat reilun kaupan tuotteita ja kasvisruokaa sekä käyttäisivät kompostoitavia biohajoavia kertakäyttöastioita.

Ympäristönäkökohtien huomioonottamisen uskotaan lisäävän tapahtumien hyväksyttävyyttä sekä vetovoimaa niin tapahtumakävijöiden kuin lähialueiden asukkaiden joukossa.

Vantaalla ympäristövaatimukset etenevät seuraavaksi kaupunginhallituksen yleisjaoston ja vapaa-ajan lautakunnan hyväksyttäviksi.

Lue seuraavaksi