Pienpanimo menetti tulipalossa 17 000 pulloa jouluolutta

Pienpanimon varastopalo Hämeenlinnan Lammilla vei mukanaan jouluksi ja uudeksivuodeksi valmistetut oluet.Tulipalosta koitui kaikkiaan arviolta 200 000 euron vahingot.

Kotimaa
Maantasalle palanut varastorakennus, savuavat rauniot.
Pekka Kääriäinen

Lammin Sahdin varasto paloi maan tasalle viikko sitten Hämeenlinnan Lieson kylässä. Palossa tuhotui pienpanimon valmistamat Bryggeri Helsingin –jouluoluet.

– Jouluksi ja alkuvuodeksi tehdyt tuotteet paloivat. Bryggerin oluita meni noin 17 000 pulloa, kertoo toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista.

Varastossa ei ollut Lammin Sahdin päätuottetta sahtia, joten palo ei vaikuta sen tuotantoon. Muutamien Bryggeri Helsingin tilauksia ei tuhon takia ole voitu toimittaa.

Lentokonekin oli vaarassa

Bryggeri Helsingin oluiden ystävät eivät kuitenkaan joudu olemaan täysin kuivin suin, sillä uusi oluterä odottaa pullotusta.

Ryhdyimme valmistamaan vastaavaa erää heti tulipalon jälkeen

Pekka Kääriäinen

– Saamme vastaavan erän valmiiksi alkuvuodesta, sillä ryhdyimme valmistamaan vastaavaa erää heti tulipalon jälkeen. Myynnin kannalta pullotetut oluet ovat onneksi pienempi arvoisia kuin tankkioluet.

Lammin Sahdin varasto Lammin Liesossa oli vanha puimalarakennus. Puurakenteinen varasto paloi nopeasti, eikä pystyyn jäänyt kuin yksi seinä. Tulipalon alta saatiin varastosta ulos ajoissa lentokone ja autoja.

– Onneksi palokunta sai vieressä olevan uuden puolen pelastettua, eikä siitä palanut kuin pääty.