Luontoyhdistys ei enää vastusta Kyynäspäänniemen siltaa

Kajaanin kaupunginvaltuusto varasi ensi vuoden talousarvioon 500 000 euroa Kyynäspäänniemen kävelysillan rakentamista varten. Silta yritettiin saada jo tänä vuonna, mutta sen rakentaminen pysähtyi Kajaanin Seudun Luonnon tekemään valitukseen.

sillat
Kyynäspäänniemen lumiset kuuset Kajaaninjoella
Yle

Kyynäspäänniemeen suunniteltu kevyen liikenteen silta saanee rakennusoikeuden. Kajaanin Seudun Luonto ry tyytyy kaupunginvaltuuston talousarviopäätökseen, mutta asiassa täytyy vielä odottaa Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä yhdistyksen valitukseen koskien vesilain mukaisen luvan myöntämistä. Hallinto-oikeudesta päätös tulee ensi vuoden puolella.

– Muuten ei esteitä rakentamiselle ole, vain nuo vesilain mukaiset luvat. Sitä kautta on vielä pieni mahdollisuus, että siltaa ei rakenneta Kyynäspäänniemeen, Kajaanin Seudun Luonnon puheenjohtaja Markku Nykänen toteaa.

– Emme vastustaneet sillan rakentamista, vaan sen paikkaa. Ehdotimme, että uusi kävelysilta olisi tullut Linnansillalta Teppanan puolelle. Emme vastusta enää kaupungin päätöstä, asiassa on tehty se mikä on tehty. Kaikki demokraattiset keinot on käytetty, Nykänen jatkaa.

Kajaanin Seudun Luonto ehdotti Kyynäspäänniemen sillalle toista paikkaa, koska Kajaaninjokivarsi kuuluu valtakunnalliseti arvokkaaseen kulttuuriympäristöön.

– Kajaaninjoessa on jo paljon siltoja, ja siihen on vielä suunnitteilla uusi maantiesilta Karolineburgin kohdalta. Tämänkin sillan suunniteltu paikka on väärä. Olemme ehdottaneet, että Karolineburgin sijasta maantiesilta tehtäisiin nykyisen ponttoonisillan kohdalta joen pohjoispuolelle, Markku Nykänen Kajaanin Seudun Luonnosta toteaa.