1. yle.fi
  2. Uutiset

THL: Porilaiset ovat maan onnellisimpia

Porissa on huomattavasti muuta maata onnellisempaa porukkaa. Yli 60 tuhannen asukkaan kaupungeista onnellisimmat asukkaat löytyivät tuoreen tutkimuksen mukaan Porista. Vähiten onnellisia löytyi Turusta.

Pori
Nainen hymyilee.
Kalle Mäkelä / Yle

Porissa asuu alueellisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen mukaan onnellisia ihmisiä. Kaupungin asukkaat ovat kertoneet olevansa onnellisempia kuin maan muiden suurien kaupunkien asukkaat.

Hieman yli puolet kyselyyn vastanneista porilaisista kertoi kokeneensa itsensä onnelliseksi viimeisen neljän viikon aikana. Koko maan väestöstä onnellisia oli alle puolet.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen järjestämään tutkimukseen on osallistunut kahden vuoden aikana yli 150 000 suomalaista. Nyt julkaistuissa vuoden 2013 tuloksissa ovat mukana kuuden suurimman kaupungin lisäksi myös yli 60 000 asukkaan kaupungit: Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki ja Vaasa. Vähiten onnellisia asukkaita löytyi Turusta.

Aivan kaikista asioista Porissakaan ei osata iloita. Kaupunkilaiset kokevat työkykynsä monia muita heikommaksi. Porilaisista 20 vuotta täyttäneistä joka kolmas kokee työkykynsä heikentyneeksi. Yli 30 prosenttia porilaisista uskoo, että ei jaksa työskennellä eläkeikään asti.

Lue seuraavaksi