Maunulan vanhan ostarin purku on kaatumassa kaupungin kontolle

Helsingin Maunulan vanha ostari on odottanut pitkään purkajia. Kiinteistön omistajalla ei kuitenkaan ole varaa purkaa jo tyhjillään olevaa rakennusta. Nyt purkupäätöstä haetaan oikeudesta.

Maunula
Maunulan ostoskeskus.
Maunulan keskustaa 1960-luvulta hallinneen ostoskeskuksen purkamisesta väännettiin vuosikausia.Yle

Helsingin Maunulassa sijaitseva vanha ostoskeskus on ollut tyhjillään jo jonkin aikaa. Omistajan olisi pitänyt purkaa rakennus marraskuun loppuun mennessä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Maunulaan on jo rakennettu korvaava ostoskeskus.

Kiinteistön omistaa Suursuon Ostoskeskus oy. Helsingin kaupunki puolestaan omistaa tontin. Tontille on jo suunnitteilla kaupungin omaa asuntotuotantoa. Vanhan ostarin omistava yhtiö on ilmoittanut Helsingin kaupungille, että sillä ei ole vara purkaa rakennusta.

– Haemme nyt purkulupaa käräjäoikeudelta, koska emme voi mennä yksipuolisesti toisen omaisuuteen kiinni ja purkamaan sitä, sanoo Helsingin kiinteistöviraston tonttiosaton osastopäällikkö Jussi Tuuttila.

Purkulupa kevään kuluessa?

Jos kaikki menee suunnitellusti irtoaa purkulupa käräjäoikeudesta kevään kuluessa. Vaarana kuitenkin on, että purkaminen lankeaa kaupungin maksettavaksi.

– Yritämme velkoa purkukustannukset yhtiöltä. Kyllä toiselle kuuluvat kustannukset joudutaan riitelemään loppuun asti, korostaa Tuuttila.

Maunulan Ostoskeskus oy:n osakas ei ollut halukas kommentoimaan tapausta Ylelle.