1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Turun telakka saamassa miljoonatilauksen – rahoitus ja lopullinen sopimus lähikuukausina

Tallink ja Meyer Turku ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen ympäristöystävällisen matkustaja-autolautan rakentamisesta. Valmiin aluksen on tarkoitus liikennöidä Helsingin ja Tallinnan välillä. Tilauksen arvo on yli 200 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Tallinkin tilaamasta aluksesta. Kuva: Tallink

Tallink Grupp on tilaamassa Meyer Turulta uuden sukupolven LNG-käyttöisen laivan. Laivan arvo on noin 230 miljoonaa euroa ja se rakennetaan Turun telakalla. Laivanrakennuksen työllistäväksi vaikutukseksi arvioidaan noin 2 000 henkilötyövuotta.

Valmis alus tulee liikennöimään Helsingin ja Tallinnan välillä. Suunniteltu matkustajamäärä on 2 800. Uusi laiva on noin 212 metriä pitkä ja sen bruttovetoisuus on 49 000 tonnia. Laiva valmistuu vuoden 2017 alussa.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen ja Tallink Grupp ja Meyer Turku viimeistelevät lopullisen laivasopimuksen ja rahoitusjärjestelyt lähikuukausien aikana.

Työntekijöille uusi tilaus toisi turvallisuudentunnetta.

- Jos tämä aiesopimus tilaukseksi muuttuu, niin se tuo jatkuvuutta toimintaan. Toivottavasti jatkossa saataisiin olla täällä töissä siten, ettei olla puolta vuotta töissä ja puolta vuotta kotona, sanoo työntekijöiden varapääluottamusmies Juha Jormanainen.

- Kyllä tämä antaa luottamusta uuden omistajan suuntaan. He ovat tulleet tänne tekemään laivoja, Jormanainen toteaa.