Hyppää sisältöön

Viestirykmentin taival kesti 70 vuotta – juhlaparaati oli samalla päätösparaati

Riihimäellä Viestirykmentin kunniakas taival itsenäisenä yksikkönä päättyy vuoden vaihteessa. Itsenäisen Viestirykmentin taipaleelle tuli vuosissa mittaa 70. Merkkipäivää on juhlittu torstaina Riihimäellä.

Kuva: Yassine Berrouj / Yle

Puolustusvoimien rakenneuudistus ei vie varusmiehiä Riihimäeltä, vaikka Viestirykmentti ei ole entisensä vuodenvaihteen jälkeen. Rykmentti liitetään osin Hattulassa toimivaan Panssariprikaatiin, osin Maasotakouluun.

Torstaina Viestirykmentti juhli näyttävästi 70-vuotista taivaltaan ja itsenäisen toimintansa päättymistä Riihimäellä. Paraatikatselmus ja kenttähartaus, ohimarssi, muistokiven paljastus ja päiväjuhla kuuluivat päivän ohjelmaan.

Viestirykmentin komentaja, everstiluutnantti Jukka Kauppila myöntää tunnelmien olevan muutoksen kynnyksellä haikeat.

Toisaalta kun tiedän, että täällä tehtävät asiat jatkuvat uusissa organisaatioissa, se vähän pehmentää tätä haikeutta.

Jukka Kauppila

– Toisaalta kun tiedän, että täällä tehtävät asiat jatkuvat uusissa organisaatioissa, se vähän pehmentää tätä haikeutta.

– Meidän elektronisen sodankäynnin keskus jatkaa yhtenä Panssariprikaatin yksikkönä Riihimäellä. Kun Etelä-Suomen Viestipataljoona lakkautetaan, sen osista muodostetaan yksi viestikoulutusta antava komppania, joka liitetään elektronisen sodankäynnin keskukseen.

– Meidän kolmas toiminnallinen osa, Viestikoulu, jatkaa niin ikään toimintaansa Riihimäellä, mutta Maasotakoulun organisaatiossa. Toiminnalliset osat kutakuinkin jatkuvat Riihimäellä, summaa komentaja Jukka Kauppila.

Peruskoulutuksen aikana varusmiesten määrä Riihimäellä on jatkossa viitisenkymmentä. Erikoiskoulutuskauden alettua vahvuus on noin 300.

.
.