Fennovoiman pakkolunastusmaiden omistajat pohtivat vielä ostotarjousta

Valtioneuvoston torstainen päätös myöntää Fennovoimalle lupa pakkolunastaa maita Pyhäjoella ja Raahessa sysää paineita Parhalahden osakaskunnalle, joka ei ole tähän mennessä suostunut myymään maita. Suurin osa pakkolunastuspäätöksen alaisia maita kuuluu kyseiselle osakaskunnalle.

Kotimaa
Pro Hanhikivi Pyhäjoki ydinvoima
Ydinvoimalaa suunnitellaan Pyhäjoen Hanhikiven niemelle.YLE

Valtioneuvosto myönsi torstaina Fennovoimalle luvan pakkolunastaa maita ydinvoimalaa varten Raahen ja Pyhäjoen alueilla. Suurin osa maa-alueista kuuluu Parhalahden osakaskunnalle, joka ei ole suostunut myymään maita. Lunastettavia maita on yli sata hehtaaria.

Parhalahden osakaskunnan puheenjohtaja Toni Kippola toivoo, että maa- ja vesialueiden kaupat syntyvät vielä osakaskunnan ja Fennovoiman kesken vapaaehtoisella kaupalla.

– Meidän täytyy nyt viedä jakokunnassa asiaa eteenpäin, jotta ehdimme tehdä vapaaehtoisen kaupan. Meidän täytyy järjestää yleinen kokous, jossa asia menee varmasti äänestykseen ja äänestetään, tehdäänko vapaaehtoinen kauppa vai annetaanko maiden mennä lunastukseen. Aikaa ei ole tietenkään loputtomasti, Kippola puntaroi.

Kippola arvioi, että osakaskunnan on tehtävä ratkaisuja kahden kuukauden aikana.

Fennovoima on tarjonnut Parhalahden osakaskunnalle maa- ja vesialueista hieman alle 4,5 miljoonaa euroa.