1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Emmi Parviainen on Shooting Star -näyttelijä

Shooting Stars on European Film Promotionin ohjelma, jossa kymmenen kansainvälisen tuomariston valitsemaa nuorta eurooppalaista näyttelijää esitellään elokuva-alalle ja kykyjen etsijöille Berliinin elokuvajuhlien yhteydessä.

Kulttuuri
Emmi Parviainen
Emmi ParviainenLehtikuva / Heikki Saukkomaa

Näyttelijä Emmi Parviainen on valittu yhdeksi vuoden 2015 Shooting Stars -näyttelijöistä. Kymmenen nuorta eurooppalaista näyttelijää esitellään elokuva-alalle ja kykyjen etsijöille Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2015.

Shooting Stars -kandidaatit valittiin tuomaristomenettelyllä, jossa näyttelijöitä arvioitiin työnäytteiden perusteella. Ehdolla oli yhteensä 23 näyttelijää yhtä monesta maasta. Valituiksi tulleet kymmenen näyttelijää tulevat Suomen lisäksi Tanskasta, Islannista, Saksasta, Irlannista, Liettuasta, Iso-Britanniasta, Hollannista, Espanjasta ja Sveitsistä.

Shooting Stars -tuomaristo perusteli Parviaisen valintaa hänen herkällä näyttelijäntyöllään elokuvassa_ Silmäterä._

Vuonna 1985 syntynyt Emmi Parviainen esittää pääosaa Jan Forsströmin ohjaamassa elokuvassa Silmäterä, joka sai kotimaan ensi-iltansa syyskuussa 2013 Atlantic Filmsin levittämänä. Parviainen nähdään myös joulukuussa 2014 ensi-iltaan tulevassa, Taru Mäkelän ohjaamassa j Eila, Rampe ja likka -elokuvassa.

European Film Promotion on vuonna 1997 perustettu yhteistyöelin, joka tukee ja markkinoi eurooppalaista elokuvaa ja sen tekijöitä kaikkialla maailmassa.