Köyliö neuvottelee liitoksesta yhä kahteen suuntaan: "Säkylä todennäköisin"

Köyliön kunta on jatkanut kuntaliitosneuvotteluja myös Huittisten ja Kokemäen kanssa, vaikka Köyliö teki jo viime kesänä alustavan sopimuksen liitoksesta Säkylään. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja perustelee yhä jatkuvia neuvotteluja sillä, että kaikki kortit on viisainta katsoa.

Köyliö, Säkylä
Köyliön vaakuna
Yle

Köyliö jatkaa yhä liitosneuvotteluja myös Kokemäen ja Huittisten kanssa. Köyliöllä on kuitenkin jo alustava liitossopimus Säkylän kanssa. Tämä sopimus on tarkoitus vahvistaa vielä ensi keväänä.

Neuvottelut Huittisten ja Kokemäen kanssa ovat edenneet siihen pisteeseen, että yhdistymissopimusluonnos on tarkoitus allekirjoittaa huhtikuun loppuun mennessä. Säkylä jättäytyi pois näistä neuvotteluista.

Säkylä todennäköinen suunta

Tilanne vaikuttaa sekavalta, mutta Köyliön valtuuston puheenjohtajan Marko Pelttarin (kesk.) mukaan tilanne on täysin hallinnassa ja kaikki on edennyt suunnitelmien mukaan.

– Valtuusto haluaa katsoa molemmat suunnat. Se kuulostaa ristiriitaiselta, mutta ei sitä kaikista näkökulmista katsottuna ole. Teoriassa kaikki on mahdollista, mutta käytännössä on todennäköistä, että liitymme yhteen Säkylän kanssa, Pelttari sanoo.

Olemme avoimia ja rehellisiä.

Köyliön valtuuston puheenjohtaja Marko Pelttari (kesk.)

Pelttari muistuttaa, että Säkylän kanssa tehtävä liitossopimus valmistuu aiemmin kuin Huittinen–Kokemäki–Köyliö-neuvottelut päättyvät. Pelttarin mielestä Köyliö toimii myös Kokemäen ja Huittisten kannalta reilusti.

– Olemme avoimia ja rehellisiä. Huittisissa ja Kokemäellä tiedetään meidän tilanteemme. Emme ole lähteneet juonimaan mitään, Pelttari sanoo.

"Kuntarakenneuudistus epäselvässä tilassa"

Köyliön kunnanvaltuuston puheenjohtajan mukaan yksi syy jatkaa neuvotteluja kahteen suuntaan on koko valtakunnan kuntarakenneuudistuksen epäselvä tilanne.

Köyliö on hyvä kumppani mihin tahansa liitokseen.

Köyliön valtuuston puheenjohtaja Marko Pelttari (kesk.)

Pelttari korostaa, että hänen kantansa Säkylä-liitoksen todennäköisyydestä ei edusta koko valtuuston kantaa. Valtuusto on ollut asiassa jakautunut.

– Köyliö on kaivannut isompia hartioita. Isomman liitoksen etuna olisi tietysti suurempi asukasluku ja isommat resurssit, mutta nekään eivät tee autuaaksi. Köyliö on hyvä kumppani mihin tahansa liitokseen, koska taloutemme on kohtuullisessa kunnossa, Pelttari sanoo.

Köyliön liitoskumppani Säkylä on aloittanut yt-neuvottelut vähentääkseen merkittävästi kunnan työntekijöiden määrää. Köyliö ei Pelttarin mukaan ole lähdössä yt-neuvotteluihin.