1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Meriteollisuus: Turun telakka palautti luottamuksensa

Meriteollisuuden edunvalvontajärjestö kiittelee Meyer Turun saamaa laivatilausta. Toiminnanjohtaja Merja Salmi-Lindgrenin mukaan Turun telakka palautti nyt luottamuksensa asiakkaiden silmissä. Lisäksi aiesopimus LNG-laivan tilauksesta vahvistaa käsitystä meriteollisuudesta korkean teknologian toimialana.

Kuva: Yle

Varustamoyhtiö Tallink ja laivanrakentaja Meyer Turku allekirjoittivat torstaina aiesopimuksen matkustaja-autolautan tilauksesta. Tilauksen arvo on yhtiöiden mukaan 230 miljoonaa euroa. Hankkeen työllistävä vaikutus on 2 000 miestyövuotta.

Aluksen suunnittelu käynnistyy heti ja rakentamisen pitäisi alkaa ensi kesänä. Meriteollisuuden toiminnanjohtaja Merja Salmi-Lindgren kiittelee sopimusta.

– Tilaus vahvisti käsitystä, että telakan uusi omistajuus ja suomalainen laivanrakennus ovat edelläkävijöitä. Suomalaiseen osaamiseen luotetaan ja halutaan tehdä Suomessa ympäristöystävällisiä aluksia.

Salmi-Lindgrenin mukaan tilaus voi poikia myös uusia investointeja Suomeen.

– Uusia investointeja saattaa tulla Suomeen esimerkiksi uusien LNG-tankkauspisteiden rakentamisessa. Koko Itämeren alue on ison muutoksen edessä uusien ympäristösäännösten vuoksi. Tätä kautta voidaan pilotoida ja kehittää maailmalle uusia ympäristöystävällisiä aluksia, jotka täyttävät ympäristövaatimukset.

Tallink tilaa Meyer Turulta nimenomaan uudentyyppisen nesteytettyä maakaasua polttoaineenaan käyttävän LNG-aluksen.

Meriteollisuus pitääkin suomalaistelakoiden ympäristöosaamista parempana kuin muiden maiden.

– Turun telakalla on jo rakennettu LNG-autolautta eli meillä on nyt jo kokemusta. Toki asiat menevät eteenpäin ja uusia vaatimuksia tulee, mutta Suomessa pystytään hyvin pilotoimaan uusia hankkeita.

Meriteollisuuden mukaan Suomella onkin nyt mahdollisuus olla maailmanlaajuisestikin edelläkävijöitä LNG-hankkeissa.

– Tämä oli hyvä uutinen ja se vahvistaa myös käsitystä, että meriteollisuus on korkean teknologian toimiala.