Oppilaat voineet fyysisesti pahoin koulussa - Kaurialan koulu kiinni nopealla aikataululla

Kaurialan yläkoulu Hämeenlinnassa joudutaan sulkemaan mahdollisimman nopeasti sisäilmaongelmien takia. Kaurialan koululla on kärsitty jo pitkään sisäilmaongelmista, mutta syksyn aikana oppilaiden ja oirehtiminen on pahentunut.

Kuva: Kari Mustonen / Yle

Kaupungin sisäilmatyöryhmä suosittaa koulun sulkemista kevätlukukauden loppuun mennessä tai aiemmin jos mahdollista. Syynä nopeutettuun aikatauluun on se, että oppilaiden kasvavat oireet ja jopa fyysinen pahoinvointi koulutiloissa. Myös henkilöstön työterveyshuolto on suosittanut tilojen käytöstä luopumista.

Kaurialan koulussa on tehty syksyn aikana tutkimuksia, joiden perusteella ongelmia on yritetty korjata. Osa tiloista on eristetty ja ilmanlaatua on pyritty parantamaan ionisointilaitteistolla. Koulussa myös lisättiin välitunteja ja tuuletusta luokissa. Toimenpiteistä huolimatta oirehtiminen ei ole loppunut.

Korvaavia tiloja on etsitty koululle varotoimenpiteenä jo jonkin aikaa, mutta vielä tiloja ei ole löytynyt, kerrotaan kaupungilta. Korvaavat tilat hankitaan kuitenkin ensi vuoden syyslukukauden alkuun mennessä.