Trainers' House jättää yrityssaneeraushakemuksen

Hallituksen mielestä hakeutuminen yrityssaneeraukseen on paras ratkaisu ongelmiin. Trainers' House ja tytäryhtiö Ignis aloittavat myös yt-neuvottelut, joissa vähentämistarpeeksi arvioidaan noin 15 työntekijää.

talous
Trainers House.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pörssiyhtiö Trainers' House on päättänyt jättää yrityssaneeraushakemuksen. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessaan.

Yhtiö arvioi, ettei sen nykyinen liikevaihto- ja tulostaso mahdollista rahoitussopimusten mukaisten vastuiden täyttämistä.

Keskeisimmät syyt taloudellisiin vaikeuksiin ovat liian suuret toimitila- ja rahoituskustannukset, Trainers' House kertoo. Niiden taustalla ovat sopimukset, jotka on tehty vuosina 2007–2008.

Tiedotteen mukaan yhtiön hallitus on tullut siihen lopputulokseen, että paras ratkaisu tilanteeseen on hakeutuminen yrityssaneeraukseen. Siinä olisi mahdollista tervehdyttää rahoitus- ja liiketoiminta-asemaa niin, että liiketoimintojen pitkäjänteinen kehittäminen on mahdollista, Trainers' House katsoo.

Trainers' House toteaa kutsuvansa yhtiökokouksen myöhemmin koolle päättämään yrityssaneeraushakemuksen jatkamisesta.

Trainers' House ja sen tytäryhtiö Ignis aloittavat myös yhteistoimintaneuvottelut. Koko konsernissa vähentämistarpeeksi arvioidaan noin 15 työntekijää.

Liikemies Jari Sarasvuo oli marraskuun lopussa Trainers' Housen suurin omistaja. Hänen osuutensa oli tuolloin 25,35 prosenttia.