Pelastusarmeija: Avun tarve kasvanut räjähdysmäisesti

Pelastusarmeija yrittää rikkoa ennätyksensä keräämällä vähävaraisille tänä jouluna miljoona euroa. Apuna on uusi, entistä näyttävämpi rahapata. Sitä tarvitaan, sillä apua tarvitsevia on yhä enemmän.

Kotimaa
Pelastusarmeijan joulupatavastaava Jukka Salmi ja Pelastusarmeijan uusi joulupata vuonna 2014.
Yle

Pelastusarmeija aloittaa jälleen perinteisen joulukeräyksensä ja tänään Helsingin päärautatieasemalle pystytetään "maailman suurin Pelastusarmeijan" joulupata.

– Sinne mahtuisi sisälle kolme aikuista miestä. Toivottavasti sinne mahtuu miljoona euroa, sanoo Pelastusarmeijan joulupatavastaava Jukka Salmi.

Uutta pataa totisesti tarvitaan.

– Avun tarve on kasvanut räjähdysmäisesti. Ja avun piiriin on tullut koko ajan uusia ihmisiä, sellaisia jotka eivät kuulu perinteiseen autettavien joukkoon.

Autettavan rooli on monelle uusi

Työttömyys ja autettavan rooli on vaikea sellaiselle, joka ei ole tilanteeseen tottunut. Heitä on Salmen mukaan nyt entistä enemmän.

– Uusi tilanne on vielä vaikeampi niille, kuin sille perinteiselle ihmiselle, joka on tottunut olemaan meidän avun varassa, Salmi sanoo.

Ensimmäiset kolikot pudotetaan pataan perjantaina illalla padan avajaisjuhlassa. Keräys Helsingin rautatieasemalla jatkuu jouluun asti.

– Saa tuoda kolikoita, mutta mielellään myös seteleitä. Avun tarve on sitä luokkaa.