Joensuun raviradalta pikkutuhma kalenteri – tasa-arvon vuoksi kuvia miehistäkin

Joensuun Kuninkuusraveja valmisteleva porukka halusi piristää arkea ja tehdä pikkutuhman tyttökalenterin. Tasa-arvon vuoksi kuitenkin tehtiin vuosikalenteri, jossa malleina ovat sekä miehet että naiset.

Kotimaa
Paula Silvennoinen Joensuun raviradan vuosikalenterissa.
Henna Keto

Ensi kesän kuninkuusraveja valmisteleva porukka halusi piristää hevoalalla työskentelevien ihmisten arkea. Porukka päätti tehdä vuosikalenterin, jossa on myös rohkeita kuvia.

– Tuli sellainen kuningasajatus, että mikä piristää ihmisiä enemmän kuin tämmöset vähän pikkutuhmat ajatukset, talkoolainen Tiina Kuosmanen nauraa.

Joensuun raviradan hallitus oli sitä mieltä, että tasa-arvon aikana ei voida tehdä tyttökalenteria vaan mukaan on otettava myös miehiä. Naismalleja löytyi enemmän kuin tarvittiin.

– Kyllä siellä kieltämättä vähän mietittiin, että kuka on mihinkin rooliin sopiva, Kuosmanen hymyilee.

Antti Vanninen Joensuun raviradan vuosikalenterissa.
Antti Vanninen lokakuun kalenteripoikana.Henna Keto

– Miesten puolella oli pikkuisen enemmän vastarintaa, mallin hommat eivät tuntuneet niin luonnolliselta kuin naisilla, Kuosmanen naurahtaa.

Kalenterin teolla raviporukka pyrki myös kasvattamaan yhteishenkeään. Projekti onnistui, sillä kauppa on käynyt ja palaute on ollut vain positiivista.

–Siitä kalenterista välittyy viesti, että Pohjois-Karjalassa uskalletaan ylittää rajoja. Me uskallamme tehdä mitä haluamme eikä asioita oteta liian vakavasti, mutta silti ne tehdään laadukkaasti.