Ilkka Marttala Junnu Vainion ja Kari Tapion poikien matkassa

Keminmaalaislaulaja Ilkka Marttalan uusi single on "Pimeää", mutta muuten miehen kuulumiset ovat valoisan puolella. Mies kokee itsensä etuoikeutetuksi kiertäessään ihailemansa Kari Tapion bändin kanssa.

Kari Tapio
Ilkka Marttala
Jari Vesa / Yle

Isältä pojalle -kiertue on "Hänen orkesterinsa" ja artistijoukon yhteinen kunnianosoitus pohjoisen Suomen monimuotoiselle musiikkielämälle. Ensiesiintyminen Kari Tapion bändin kanssa oli keminmaalaislaulaja Ilkka Marttalalle iso asia.

– Olihan se kieltämättä ensin aika epätodellinen tunne olla "Klabbisen" bändin solistina. Olen ihaillut Kari Tapiota nuorukaisesta asti ja tunsinkin hänet henkilökohtaisesti.

Kari Tapion poika Jani Jalkanen, kulkuriveli Jani, Bablo ja pohjoiset artistit, kuten Tarja Ylitalo ja Jukka Lampela, ovat lauteilla Marttalan kanssa.

– Meininki on – jos ei ihan kokonaan jouluinen – niin jouluun hyvin rauhoittava, Marttala kuvailee.

Isältä pojalle -kiertueella kuullaan paitsi Kari Tapion tunnetuksi tekemiä lauluja, myös Juha Vainion kappaleita. Seremoniamestarina kiertueella toimii Vainion poika Ilkka.

Marttalan läpimurtosingle "Tumma joki" saattoi samanhenkiset kaimat yhteen. Marttalan mukaan kemiat kohtasivat heti ja yhteistyö on siksikin jatkunut.

Pimeää, mutta valoisaa...

Marttalan pitkäsoittoa enteilevä, Sony Music:in julkaisema singlelohkaisu "Pimeää" on Kime Klemettisen sävellys. Varsinkin aikuista miestä koskettavat sanat ovat Saija Juulia Kojon käsialaa.

– Semmosta palautetta on tullut, että herkisti raavaankin miehen. Kyllähän tässä semmoista erodraamaa tietysti on, mutta sävel ei synkistele.

Single on laskettu liikkeelle digijakeluna ja ensi vuoden puolella on luvassa viimein Ilkka Marttalan nimeä kantava pitkäsoitto.

– Nyt on ainakin jykevä yhtiö takana. Että, jotta, jospa se nyt lähtisi, mies pohtii ja lähtee valmistautumaan illan Keminmaan konserttiin.