1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuore äiti onnellisuudesta: "Onni on pakahduttava tunne"

THL:n tutkimuksen mukaan Porissa asuu Suomen onnellisin kansa. Sairaalan synnytysosastolta löysimme kaupungin onnellisimpiin lukeutuvat tuoreet vanhemmat. Ensimmäisen lapsensa saanut äiti kuvailee onnea pakahduttavaksi tunteeksi.

Kotimaan uutiset
Riina Santamäki-Pesola ja vauva
Matti Kauvo / Yle

THL:n tuoreen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen mukaan Pori on Suomen onnellisin kaupunki. Tulosten mukaan Porissa asuvat ovat onnellisimpia yli 60 tuhannen asukkaan kaupungeista. Yle Satakunnan galluppien mukaan porilaiset ovat tyytyväisiä kaupunkiinsa.

Kaupungin onnellisimpiin ihmisiin lukeutuvat eilen syntyneen tyttövauvan vanhemmat. Porilaiset Riina Santamäki-Pesonen ja Pyry Pesonen sanovat olevansa vähintäänkin tuplaonnellisia. Lapsi on parin enimmäinen.

– Aika ihmeelliseltä tuntuu. Ensin tulee sanattomuus ja sitten tulee pikkuhiljaa muita tunteita pintaan, tuore isä kuvailee tunteitaan.

Tyttövauvan saanut äiti kertoo olevansa hyvin onnellinen. Onnea on vaikea kuvailla.

– Onni on aika pakahduttava tunne, hän sanoo.

Onnellinen perhe kotiutuu alkuviikosta. Uutta isää hieman jännittää, kuinka arki alkaa rullaamaan, mutta uskoo vanhempien pärjäävän hyvin.

– Se on sitten vähän erilainen tilanne, kun ollaan kolmestaan kotona, sairaalassa on ollut niin hyvä palvelu, Pyry Pesonen naureskelee.

Lue seuraavaksi