"AC/DC nostaa Hämeenlinnan maailman metropolien kanssa samalle listalle"

Ulkomaisia artisteja Hämeenlinnaan tuovan Live Nation Finlandin kehitysjohtaja Kaarina Gould kertoo, että AC/DC:n muusikot tulevat innoissaan Hämeenlinnaan. Bändi on pitkästä aikaa tehnyt uutta materiaalia, heiltä tulee uusi levy, joten uuden konserttipaikan korkkaaminen sopii siihen hienosti, Gould iloitsee.

Kotimaa
Havainnekuva Kantolan tapahtumapuistosta, jossa on ihmisiä ja konserttilava
Hämeenlinnan kaupunki

– AC/DC:lle merkitsee myös se, että tapahtumapaikalle on loistavat kulkuyhteydet. Lisäksi paikka on kaunis. Raskaampaakin rokkia on kiva soittaa, kun järvi liplattaa vieressä, on vihreätä ja vehreätä. Lavalta on mukava katsoa kansanjoukkoa siinä maisemassa, hehkuttaa kehitysjohtaja Kaarina Gould Live Nation Finlandista.

– Hämeenlinnan kannalta on varmaan hienoa, kun AC/DC maailmankiertueensa julkistaa, niin siellä on maailman metropolit ja Hämeenlinna samassa rivistössä, myhäilee Kaarina Gould.

AC/DC oli Suomessa Tampereen Ratinan stadionilla 2010 ja Olympiastadionilla Helsingissä 2009. Konsertit myytiin loppuun.

Megakonsertti on voitto tapahtumapuiston puolestapuhujille

Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistoa markkinoitiin kaupunkilaisille megakonserteilla, vaikka koko ajan puhuttiin myös puiston muusta käytöstä.

Megakonserteilla oli ääneenepäilijänsä. He saivat nyt tyrmäyksen Australiasta, kun AC/DC vihkii puiston rokkiriffeillä käyttöön 22. heinäkuuta 2015.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala hyrisee tyytyväisyyttään, kun AC/DC:n tulo Kantolan jättimäiseen 9,5 hehtaariin tapahtumapuistoon varmistui.

– Erittäin hienoa, että maailmanluokan bändi tulee Hämeenlinnaan. Se tarkoittaa, että Hämeenlinna ja tapahtumapuisto kiinnostavat. Tämä on hyvä startti puistolle.

Kenakkala kiittelee samalla yhteistyökumppania Live Nationia, joka lunastaa lupauksensa isoista tähdistä komealla tavalla.

Vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja osa keskustalaisista oli vastaan

Timo Kenakkala myöntää, että tapahtumapuistolle ei riitä yksi suurtapahtuma.

– Tarkoituksena on saada puistoon paljon erilaisia ja erikokoisia tapahtumia. Sen eteen tehdään koko ajan työtä, vakuuttaa Kenakkala.

Kaikki hämeenlinnalaiset eivät olleet tapahtumapuistosta innoissaan. Alueen asukkaat eivät valittaneet, mutta valtuustossa puistoa vastaan äänesti 15 henkilöä 59:stä.

Vastaan olivat kaikki vasemmistoliittolaiset, lähes kaikki perussuomalaiset ja puolet keskustan valtuutetuista. Yksi megakonsertti tuskin kääntää vastustajien päitä, mutta antaa ainakin aseita tapahtumapuiston puolesta puhuneille.

Kenakkala toivoo lisää supertähtiä

AC/DC:n Rock Or Bust -kiertueen keikka on ensimmäinen konsertti, joka järjestetään hämeenlinnalaisten uudessa tapahtumapyhätössä. Vaikka bändillä on jo ikää, ei se ole ruostunut edes maineeltaan. Uusi Rock or Bust myi saman tien Suomessa platinaa. Konsertin lipunmyynti alkaa keskiviikkona 17. joulukuuta.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan nälkä on kasvanut jo nyt.

– Seuraavana toivelistalla voisivat olla Madonna tai Bruce Springsteen, mutta kyllä suomalainenkin esiintyjä kelpaa, joka toisi puiston täyteen yleisöä, naureskelee Kenakkala.