Belgian lentoliikenne pysähtynee sunnuntai-iltana – lennonjohtajat mukaan yleislakkoon

Belgian useita viikkoja jatkuneiden mielenosoitusten on määrä huipentua Belgian ammattiliittojen julistamaan yleislakkoon maanantaina 15. päivä.

Ulkomaat
satoja ihmisiä ja banderolleja
Epa / Stephanie Lecocq

Belgiaa uhkaa myöhään sunnuntaina lentolakko, jonka seurauksena yksikään kone ei nousisi eikä laskeutuisi vuorokauteen. Belgian lennonjohtajien ammattiliitto kertoo, että lennonjohtajat liittyvät yleislakkoon, jolla vastustetaan keskusta-oikeisto hallituksen ankaria säästötoimia.

Belgian hallitus aikoo säästää 11 miljardia euroa seuraavien viiden vuoden aikana. Se aikoo nostaa eläkeiän 65 vuodesta 67 vuoteen, jäädyttää palkkojen inflaatiokorotukset ja karsia julkisia palveluita.

Lennonjohtajat ilmoittavat, että Brysselin, Charleroin, Liegen, Antwerpin ja Ostendin lentokenttien lennot pysäytetään sunnuntai-iltana kello 22 Belgian aikaa. Lakko ei vaikuta Belgian ilmatilan ylittäviin koneisiin, jotka lentävät yli 7 500 metrin korkeudessa.

Maanantain yleislakko pysäyttänee myös bussi-, raitiovaunu- ja junaliikenteen kokonaan. Pysäytys koskee niin Belgian sisäistä kuin kansainvälistäkin liikennettä.

Belgiassa on ollut useita mielenosoituksia marraskuusta lähtien. Mielenosoitusten aalto alkoi, kun 100 000 ihmistä marssi Brysselissä marraskuun alussa. Mielenosoitusten on määrä huipentua Belgian ammattiliittojen julistamaan yleislakkoon maanantaina 15. päivä.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset