JYP voitolla joulutauolle - "Nyt leuka rintaan ja kevättä kohti"

JYP kuittasi Ilveksestä 4-1 -voiton ja lähti joulutauon viettoon. JYP ei jäänyt alkukauden kotipeleissä kertaakaan nollille. Mikko Mäenpäällä pelitauko alkaa maajoukkueen Venäjän turnauksen jälkeen.

urheilu
Mikko Mäenpää.
Tomi Hänninen.

JYPin alkukausi Hippoksella hakee vertaistaan. 15 ottelua, joista 12 peliä tuotti kolme pistettä, yhdestä plakkariin jai kaksi pistettä. Kahdessa ottelussa JYP joutui tyytymään yhteen pisteeseen.

- Kotona on tahti ollut jäätävä, niin kuin pitääkin. Tämä on meidän vahvuus ja me ollaan täällä onnistuttu hyvin. Vieraspeleissä on pikkuhiljaa alkanut näyttää myös hyvältä, kertasi JYPin puolustaja Mikko Mäenpää.

Mäenpää harmitteli omaa hankalaa alkukautta.

- Jälleen kerran ollut rikkonaista. Ensin pari kuukautta pois ja sitten vähän muka pääsi takaisin, kunnes olin puolitoista viikkoa kipeänä. Hankalaa on ollut, en ole pystynyt jatkuvasti pelaamaan sillä tasolla, mihin pystyn. Nyt leuka rintaan ja kevättä kohti, kyllä se "tatsi" sieltä vielä löytyy.

Mikko Mäenpää pelaa vielä ennen joulua maajoukkuepelejä Venäjän turnauksessa.

- Ne on aina kovia pelejä. Meillä on kova nippu ja hieno päästä näyttämään. Motivaatio on tapissa ja kevään MM-kisat on minun henkilökohtainen tavoite, Mäenpää päätti.

JYPistä ja Ilveksestä lähtee pelaajia myös nuorten MM-leirille. JYPistä Juuso Ikonen ja Sami Niku. Ilveksestä Mikke Levo, Aleksi Mäkelä, Aleksi Mustonen ja Roope Hintz. Ilveksellä on vielä yksi liigapeli jäljellä ennen joulutaukoa, maanantaina HIFK:ta vastaan. Hintz ei ollut varma, pelaako hän vielä siinä ottelussa.

- En osaa sanoa pelaanko, se selviää maanantaina. Hyvillä mielin lähden leirille ja tavoitteena on saada vastuuta ja onnistua, Hintz kertoi.

18-vuotiaan Hintzin otteet kiinnostavat myös kansainvälisillä kentillä. Ylen haastattelun jälkeen häntä jututtu Anaheim Ducksin edustaja.