Erinin kotona tiukka linja joululauluista - kiertue antoi tekosyyn poiketa säännöstä

Keikkatauolle jäävä laulaja lopettelee joulukiertuettaan UMO Jazzin kanssa. Sen jälkeen on aika keskittyä uusien biisien kirjoittamiseen. Nylon Beatin mahdollista paluuta Erin ei tyrmää täysin.

Erin on jäämässä yli puolentoista vuoden mittaiselle keikkatauolle. Kuva: Warner Music Finland / Nana Simelius

Viime vuonna toisen sooloalbuminsa julkaissut Erin on tällä hetkellä monen muun artistin tavoin kirkkokonserttikiertueella. Perjantaina Kotkan kirkossa esiintyneen laulajan ja UMO Jazzin yhteinen Kohti joulua -kiertue päättyy tämän viikon perjantaina.

Ohjelmisto koostuu tutuista joululauluista uusilla sovituksilla. Erin suositteleekin konsertteja ihmisille, jotka ovat kyllästyneet perinteiseen joulumusiikkiin. Myös esiintymispaikat eroavat melkoisesti siitä, mihin artisti on tottunut.

– Baariympäristössä keskiyöllä pitää vain mennä eteenpäin eikä höpistä liikaa. Eihän siellä ihmiset jaksa keskittyä mihinkään tarinoihin. Kirkkoon ihmiset tulevat rauhoittumaan ja tunnelma on ihan erilainen.

Joululaulut pannasta jo marraskuussa

Omiksi suosikeikseen Erin mainitsee amerikkalaiset klassikot White Christmas ja Rockin' Around the Christmas Tree. Kiertueen myötä on löytynyt myös täysin uusia suosikkeja.

– Tykkään joulumusiikista tosi paljon, ja olen tehnyt parikin erilaista soittolistaa joulubiiseistä tunnelmasta riippuen. Meillä on vain kotona sellainen ihmeellinen sääntö, että joulumusiikkia saa kuunnella vain joulukuussa. Se on vähän epäreilua, mutta kiertueen takia sain tekosyyn kuunnella jo marraskuussa, naurahtaa Erin.

Joulukiertueen jälkeen Erin on jäämässä yli puolentoista vuoden mittaiselle keikkatauolle. Sen aikana on tarkoitus kirjoittaa materiaalia uudelle albumille.

Moni 90-luvun suosikkibändi on viime aikoina tehnyt paluun lavoille, ja myös Eriniltä kysellään tasaisin väliajoin Nylon Beatin mahdollisesta comebackista. Kun soolokeikkojen osalta on edessä pidempi tauko, eikö nyt olisi hyvä hetki kasata yli kymmenen vuotta sitten lopettanut duo uudelleen yhteen edes hetkeksi?

– Jaa-a. Voisihan se kivaa olla, mutta sekä minulla että Jonnalla pitäisi olla optimaaliset lähtökohdat. Molemmilla on nyt kädet täynnä muita asioita. Mutta never say never, pyörittelee Erin.