Jätemaksut nousevat Pellossa, Ranualla ja Rovaniemellä

Jätemaksut kallistuvat Napapiirin Residuumin alueella Pellossa, Ranualla ja Rovaniemellä ensi vuoden alussa. Napapiirin Residuumin mukaan taksoja korottavat jäteveron ja kuljetuskustannusten nousu.

jätehuolto
Kaatopaikkajäte; jätettä; kaatopaikka; muovijäte; muoviton syyskuu
Pasi Punkari / Yle

Esimerkiksi 240 litraisen jäteastian tyhjennyshinnat nousevat Ranuan kunnan järjestämän jätteenkeräyksen alueella 0,22 euroa/tyhjennys ja Rovaniemen kunnan järjestämän jätteenkeräyksen alueella 0,24 euroa/tyhjennys.

Jos jäteastiaa tyhjennetään ympäri vuoden neljän viikon välein (noin 13 tyhjennystä vuodessa) tekee hinnanmuutos vuodessa 2,86 euron korotuksen Ranualla ja 3,12 euron korotuksen Rovaniemen kunnan järjestämän jätteenkeräyksen alueilla.

Myös yhteiskeräyspisteiden käyttömaksut nousevat. Korotus on esimerkiksi vapaa-ajan asuinhuoneistoilla 1,55 euroa vuodessa.

Myös toimipisteiden seka- ja rakennusjätteen sekä biojätteen vastaanottohinnat nousevat Ranualla, Pellossa ja Rovaniemellä.

Jätehuollon perusmaksu pysyy ennallaan.

Taksa sekä yleisimmät hintatiedot löytyvät Napapiirin Residuumin nettisivuilta.

Rovaniemen kaupungin teknisen lautakunnan jätehuoltojaosto hyväksyi uuden jätemaksutaksan kokouksessaan 11. marraskuuta.

Kaatopaikan aukiolo lyhenee

Rovaniemen Kuusiselän kaatopaikan aukioloaikaa supistetaan. Kaatopaikka on avoinna 5.1.2015 alkaen arkisin maanantaista perjantaihine kello 9-15.

Jäteyhtiön mukaan syynä muuttuvaan aukioloaikaan on vähentynyt asiakasmäärä kaatopaikalla. Myös tuleva jätteenpolttoon siirtyminen ensi vuoden lopulla vähentää kaatopaikalla asiointia.