Kirjat pääsivät jouluksi kotiin – Raahen remontoitu kirjasto auki

Raahen kirjasto avasi ovensa puolentoista vuoden remontin jälkeen maanantaina. Kolmen miljoonan euron remontissa uusittiin lähes kaikki.

remontti
Raahen remontoitu kirjasto hyllyjä.
Antti Pylväs / Yle

Raahen kirjastotoimenjohtaja Timo Töyräs on tyytyväinen mies. Puolitoista vuotta kestänyt kirjaston remontti on ohi ja ovet avattiin yleisölle maanantaina aamupäivällä.

– Periaatteessa kaikki on mennyt uusiksi. Meillä on nyt myös uusia palveluja, kuten palautus- ja lainausautomaatit jotta henkilökuntaa vapautuisi enemmän muuhun työhön, Töyräs kertoo uudistuksista.

Väliseiniä on purettu siten, että lähes kaikki kirjaston materiaali on suoraan asiakkaiden ulottuvilla, eikä kirjoja tarvitse lähteä hakemaan esimerkiksi varastosta.

Remontti tuli tarpeeseen

Noin kolmekymmentävuotiaan kirjaston kolmen miljoonan euron remontissa esimerkiksi sähköt ja lvi-järjestelmät on uusittu. Kirjastotoimenjohtajan mukaan kirjastossa riittää vielä yksityiskohtien hiomista.

Remontti tuli tarpeeseen, sillä esimerkiksi vesi pääsi välillä katon läpi sisälle.

Joulu on perinteisesti kirjojen lukemisen aikaa. Kirjastotoimenjohtajallakin on suurin piirtein selvillä, mitä joulukattaukseen kirjojen suhteen kuuluu.

– Pojantyttärelle pitää lukea varmasti Kunnaksen tuotantoa. Itselleni otan ehkä yhteiskunnallista tai sotahistoriaan liittyvää tai sitten katson, löytyykö joku jännäri, Töyräs pohtii.