1. yle.fi
  2. Uutiset

Maakuntahallitus: Tunnin juna on liikenteen ykköshanke

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus liputtaa tunnin junan puolesta. Myös kiinteä yhteys Paraisten ja Nauvon välille haluttaisiin rakentaa. Silta maksaisi ainakin noin 140 miljoonaa.

liikenne
Tunnin junan ratasuunnitelma
Turun tunnin junaa varten rakennetaan uutta rataosuutta noin 100 kilometrin verran.Yle

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus pitää tunnin junaa maakunnan ykköshankkeena. Maakuntahallitus pohti maanantaina liikennestrategiaa.

Kokoomuksen Pauliina Haijanen ehdotti, että toteuttamissuunnitelmaan lisätään kiinteä yhteys Paraisten ja Nauvon välille. Suunnittelu alkaisi vuonna 2016 ja silta toteutuisi 2020-luvulla. RKP:n Stefan Wallin tuki Haijasen ajatusta ja muistutti, että nykyinen lauttaliikenne maksaa noin kuusi miljoonaa euroa vuodessa, ja myös lauttojen uusiminen on edessä.

Keskustan Pekka Myllymäen mukaan uusia rahoitusmalleja, kuten public–private, tulee lisää ja asiaa pitää ajatella pitkällä aikavälillä, jolloin investointi maksaisi itsensä takaisin.

Maakuntakaava mahdollistaa kiinteän yhteyden Haverön kautta, kahden sillan mallilla. Vuonna 2008 laskettiin, että silta Paraisten ja Nauvon välillä maksaisi noin 140 miljoonaa euroa.

Lähteet: Varsinais-Suomen liiton tiedote

Lue seuraavaksi