1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäjänkielentaitoisia täsmäkoulutetaan matkailualalle

Räätälöidyllä koulutuksella halutaan varmistaa, että venäjänkielentaitoiset hakijat pääsevät opiskelemaan. Samalla matkailualalle saadaan ammattilaisia, jotka hallitsevat venäjän, suomen ja englannin kielen.

venäjän kieli
Kylpylän vastaanottovirkailijoita.
Yle

Kajaanin ammattikorkeakoulussa alkaa maaliskuussa 2015 matkailualan koulutus venäjänkielentaitoisille (siirryt toiseen palveluun). Kolmivuotinen koulutus johtaa restonomin (AMK) tutkintoon.

Venäjänkielentaitoisille suunnattu koulutus on ensimmäinen laatuaan Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Aikaisemmin täsmäkoulutuksia on järjestetty englanniksi.

– Räätälöidylle koulutukselle on tarvetta. Valintakokeissa olemme huomanneet, että kaikki hakijat eivät osaa suomea tai englantia riittävästi. Silloin koulutus on ollut heiltä kokonaan pois suljettu, kertoo lehtori Pekka Oikarinen.

– Tavoitteenamme on, että venäjänkielentaitoiset pääsevät opiskelemaan ja työllistyvät. Samalla saamme matkailualalle ammattilaisia, joilla on hyvä kielitaito, Oikarinen jatkaa.

Koulutuksen keskeisinä teemoina ovat matkailupalvelualan suunnittelu ja tuottaminen, liiketoimintaosaaminen, viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen suomen, venäjän ja englannin kielillä sekä kulttuuriosaaminen ja kansainvälisyys.

Koulutus on suomenkielinen, mutta opinnoissa käytetään myös venäjää ja englantia. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, ja se sisältää sekä lähi- että etäopiskelua.

Koulutukseen otetaan 24 opiskelijaa. Hakuaika koulutukseen on 19.–30.1.2015. Valintakoe järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoululla 11.2.2015.

Lue seuraavaksi