Martti Korhonen: Fennovoiman ydinvoimahanke ei työllistä paikallisia

Vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja Martti Korhonen ja vihreiden Satu Haapanen eivät usko Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan olevan läpihuutojuttu.

politiikka
Kansanedustajat Satu Haapanen ja Martti Korhonen Yle Oulun Nettistudiossa.
00:15-03:55 Missä tunnelmissa eduskunnan jättävät kansanedustajat ovat. 03:55 Pitäisikö autoverosta luopua. Oulun lentoaseman joukkoliikenneyhteyttä pitää parantaa. 09:21 Ydinvoimahanke voi vielä mutkistua. 12:30 Eduskunnan käytävillä jaetaan jo ministerisalkkuja.

Yle Oulun nettistudiossa vieraili maanantaina kaksi eduskunnan jättävää kansanedustajaa. Vihreiden Satu Haapanen ja Vasemmistoliiton Martti Korhonen eivät ole ehdolla ensi kevään vaaleissa. Haapanen ei kuitenkaan ole täysin jättämässä hyvästejä valtakunnan politiikalle, vaan kertoi pohtivansa ensi vaalikauden aikana mahdollista paluuta vuoden 2019 vaaleissa. Nyt hän aikoo keskittyä perheeseensä.

Nettistudiossa keskusteltiin perussuomalaisten tekemästä avauksesta poistaa autovero. Korhonen ja Haapanen eivät ole vakuuttuneita veron poistoon esitetyistä eduista. Samat maksut tulisivat autoilijoiden maksettavaksi muissa yhteyksissä. Lisäksi Haapanen painotti huomion kiinnittämistä joukkoliikenteen kehittämiseen. Kansanedustajat nostivat esille myös Oulun lentoaseman joukkoliikenneyhteyden moittien sitä surkeaksi.

"Fennovoimalla vielä mutkia matkassa"

Viime viikoina nuijitut Fennovoimaa koskevat päätökset eivät ole lannistaneet ydinvoiman vastustajien leiriä. Satu Haapasen mukaan EU-tasolla Pyhäjoen ydinvoimalahanke voi mutkistua luontoarvojen vuoksi sekä maailmanpoliittisen tilanteen johdosta. Martti Korhonen on hyvin epäileväinen hankkeen tuomista työllisyysvaikutuksista paikallisille ihmisille.

– Työmiehet tuodaan Turkista ja toimittaja on venäläinen, Korhonen toteaa.

Eduskunnan käytävillä käy kova kuhina ensi kevään vaaleista. Molemmat kansaedustajat kertoivat eri yhteisöjen ja yritysmaailman lobbareiden olevan aktiivisesti liikkeellä vaikuttamassa hyvissä ajoin tulevaan hallitusohjelmaan. Käytäväpuheissa on jaettu jo ministerisalkkujakin.