1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Valtakunnallisen matkakortin tulo viipyy yhä – valmista vasta tammikuussa

Joukkoliikenteen valtakunnallisten Waltti-matkakorttien piti tulla käyttöön useissa kaupungeissa tänä syksynä. Lippujärjestelmän toimituksessa ilmenneiden ongelmien vuoksi korttia ei kuitenkaan ole vielä saatu käyttöön missään.

Kuva: Jyväskylän kaupunki

Waltti-kortiksi nimetyn paikallisliikenteen matkakortin oli tarkoitus tulla käyttöön muun muassa Jyväskylässä ja Kuopiossa alun perin jo syys-lokakuussa.

Uuteen lippujärjestelmään siirtymistä on viivyttänyt testauksen pitkittyminen, sanoo järjestelmän tilanneen TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kankkunen.

– Nyt meneillään ovat viimeiset loppuvaiheen testaukset, joissa testattavana on kymmeniä erilaisia tuotekombinaatioita, Kankkunen toteaa.

Jos tammikuussa on valmista, niin pitäisin tätä kyllä vielä ihan hyvänä saavutuksena.

Ilkka Kankkunen

Uudet kortit on Kankkusen mukaan tarkoitus saada käyttöön tammikuussa. Toimitusjohtaja pitää kolmen kuukauden viivästystä valtakunnallisen mittakaavan hankkeessa vielä kohtuullisena.

– Alkuperäisessä aikataulussa valmista piti olla syys-lokakuussa, mistä nyt ollaan kolme kuukautta myöhässä. Jos tammikuussa on valmista, niin pitäisin tätä kyllä vielä ihan hyvänä saavutuksena, Ilkka Kankkunen sanoo.

Waltti- järjestelmän tilaaja on 22 kaupunkiseudun ja yhdeksän Ely-keskuksen omistama TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy, jolle ohjelmiston toimittaa Tieto Finland Oy.

Jyväskylän lisäksi Waltti-kortit on tarkoitus ottaa alkuvuodesta käyttöön ainakin Kuopiossa, Joensuussa ja Oulussa. Jatkossa mukaan ovat tulossa myös Lahti, Kouvola ja Lappeenranta.