Joululahjakeräykset onnistuneet Lounais-Suomessa yli odotusten

Vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta auttamishalua löytyy. Ihmiset ovat lahjoittaneet tuhansia joululahjoja vähäosaisille lapsille, ja esimerkiksi Joulupuu- ja Lahja lapselle -keräysten tavoitteet on saavutettu kirkkaasti.

joululahjat
Nainen ja suuri lahjakasa
Marjo Leino paketoi Joulupuu-keräykseen lahjoitettuja lahjoja. Dmitri Volgin / Yle

Joululahjakeräykset ovat onnistuneet Lounais-Suomessa yli odotusten. Taloudellisesti vaikeista ajoista huolimatta esimerkiksi Joulupuu- ja Lahja lapselle-keräykset ovat saaneet ihmisiä lahjoittamaan tuhansia joululahjoja vähäosaisille lapsille.

Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Marjo Leino paketoi viimeisiä joululahjoja maanantai-aamupäivällä. Aurajoen Nuorkauppakamarin tiloista ihmisten lahjoittamat lahjat lähtevät Turun sosiaalitoimistoon, ja sieltä jaettaviksi muun muassa lastenkoteihin ja vähäosaisille perheille.

– Keräys on onnistunut todella hyvin. Saavutamme 2 200 paketin tavoitteen kirkkaasti, Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Marjo Leino Aurajoen Nuorkauppakamarilta sanoo.

Myös Satakunnassa Joulupuu-keräykset ovat sujuneet hyvin. Esimerkiksi Raumalla paketteja lahjoitettiin 1 400. Keräysväen viimeiset päivät ovat kiireisiä. Kaikki paketit on avattava, jotta tiedetään varmuudella mitä niissä on sisällä. Sen jälkeen lahjat on paketoitava uudelleen.

– On pelejä, leluja, vaatteita, lahjakortteja... Suosikkilahjoja ovat legot, Leino sanoo.

Auttamishalu tuntuu lisääntyneen

Myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Lahja lapselle -keräys on saanut ihmiset liikkeelle. Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat kyselleet asiakkaidensa lasten lahjatoiveita, joita lahjoittajat ovat lähteneet täyttämään. Tänä vuonna 900 lasta esitti toiveensa joulupukille.

Ihmiset ymmärtävät, että perheiden on vaikea saada lapsille lahjoja.

diakoniasihteeri Sari Niemelä, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

– Keräys on onnistunut niin hienosti, että olemme saaneet kaikilla lahjatoiveille lahjoittajan, diakoniasihteeri Sari Niemelä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä sanoo.

Maanantaina katukuvaan ilmestyivät myös Pelastusarmeijan perinteiset Joulupadat. Vaikka nyt eletään taloudellisesti vaikeita aikoja, ihmisten auttamishalu tuntuu vain lisääntyneen.

– Ihmiset ymmärtävät, että perheiden on vaikea saada lapsille lahjoja. He tietävät, mitä pienituloisuus lasten kannalta merkitsee, Niemelä sanoo.