Suksikauppa käy nihkeästi

Pitkään jatkunut lumeton joulukuu on hiljentänyt suksikaupan pääkaupunkiseudulla. Luistimet sen sijaan käyvät kaupaksi.

Hiihtovälinekauppa
Suksia kaupassa.
Yle

Pääkaupunkiseudulla suksikauppa on hyvin riippuvainen säästä. Etenkään aikuisten murtomaasukset eivät mene kaupaksi, jos maassa ei ole lunta.

- Kyllä sään vaikutus näkyy. Jos meillä olisi ollut lunta jo joulukuun alusta, niin olisimme nyt aivan erilaisessa tilanteessa. Nyt on vain odoteltu, koska pääsisi palvelemaan asiakkaita, sanoo kauppakeskus Kaaren Prismajohtaja Ilkka Riiali.

Jonkinverran suksikauppaa kuitenkin tehdään, vaikka ulkona ei olisikaan lunta. Kaupaksi menevät lähinnä lasten suksipaketit, joita ostetaan joulupukin konttiin.

Luistin kauppa käy

Luistinkauppaan sää ei vaikuta pääkaupunkiseudulla aivan yhtä paljon kuin suksikauppaan.

- Ei se siellä luistinkaupassa todellakaan näy samalla tavalla. Meillä on kuitenkin aika paljon jäähalleja ja tekojäitä, joten luistinkaupassa ja jääurheilukaupassa muutokset ovat vähemmän riippuvaisia säästä, kertoo Riiali.

Suksia alennuksella

Musta joulukuu on hintatietoisen asiakkaan ostosaikaa. Ne, jotka ovat olleet kuun alkupuolella suksiostoksilla ovat etsineet edullisia kauppoja. Etenkin edellisen vuoden suksimalleista on saanut muhkeita alennuksia.

Vaikka kauppiaat pääkaupunkiseudulla ovat huokailleet joulukuun lumen puutetta, niin koko kauden menetykseen he eivät vielä ole valmiita uskomaan.

- Jos me saamme tässä lunta vielä jokusen sentin ja sitten tulee vielä tammikuussa sopivia, ei liian kovia, pakkasia, niin tästä saadaan vielä tosi hyvä suksikauppavuosi, miettii kauppakeskus Kaaren Prismajohtaja Ilkka Riiali.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus