Hyppää sisältöön

Australian poliisi: Kaksi panttivankia sai surmansa

Australian poliisi on vahvistanut, että myös kaappari sai surmansa Sydneyn panttivankidraaman päättäneessä operaatiossa. Rakennuksesta ei ole löydetty räjähteitä.

Kuva: Peter Parks / AFP / Lehtikuva

Australian poliisi on vahvistanut ampuneensa rynnäkössä kaapparin, joka piti asiakkaita ja henkilökuntaa panttivankeina 16 tunnin ajan Sydneyssä. Lisäksi neljä ihmistä haavoittui. Panttivankeja oli poliisin mukaan kaikkiaan 17.

Poliisi ei kerro, surmasiko kaappari panttivangit vai saivatko he surmansa kesken operaation kaapparin ja turvallisuusjoukkojen välisessä laukaustenvaihdossa. Yksi poliisi haavoittui laukauksesta kasvoihin.

Australian pääministeri Tony Abbott esitti surunvalittelunsa menehtyneiden omaisille.

– Ajatuksemme ja rukouksemme ovat kahden menehtyneen panttivangin omaisten, haavoittuneiden ja muiden panttivankien luona, Abbott sanoi lausunnossaan.

Poliisipäällikkö Andrew Scipione kertoo, että poliisi ja erikoisjoukot päättivät aloittaa rynnäkön sen jälkeen kun kahvilarakennuksesta kuului ammuskelua. Turvallisuusjoukot halusivat estää kuolonuhrit. Poliisi heitti kahvilaan tainnutuskranaatteja ennen kuin tunkeutui sisään.

Scipionen mukaan kaappari toimi yksin. Rakennuksesta ei löytynyt räjähteitä. Kaapparin motiiveista ei ole toistaiseksi tietoa.