1. yle.fi
  2. Uutiset

8-vuotias kerää lastensairaalalle rahaa kumilenkkikoruilla

Porilainen Iida-Maria Hagner virkkaa kumilenkeistä rannekoruja. Hänellä on suuri tavoite. Hän haluaa lahjoittaa lastensairaalalle mahdollisimman paljon rahaa. Ehkä jopa 50 000 euroa, kuten hänen esikuvanaan toimiva lukiolaistyttö Anna Rukko.

Kotimaan uutiset
Iida-Maria Hagner
Päivi Meritähti / Yle

Iida-Maria Hagnerilla riittää tekemistä koulupäivän jälkeen. Hän viettää kaikki illat virkkuukoukku kädessään keräten rahaa hyvän asian puolesta. 8-vuotias porilaistyttö myy virkkaamiaan koruja yhden euron kappalehintaan ja lahjoittaa keräämänsä summan Helsingin uudelle lastensairaalalle.

– Presidentin linnassa oli joku nainen, joka oli tehnyt koruja ja myynyt niitä. Hän sai lahjoitettua 50 000 euroa. Minulle tuli siitä mieleen, että minäkin haluan tehdä niin.

Tilausten määrä yllätti

Iida-Maria Hagner tutustui paremmin Anna Rukon tempaukseen ja päätti aloittaa korujen myynnin Facebookissa. Viikko sitten alkanut myynti yllätti koko perheen.

– Olen ollut tosi yllättynyt siitä, miten paljon ihmiset ovat koruja ostaneet. Pikkuisen hirvittää kuinka suureksi määrä voi tästä kasvaa. Mutta tytöllä on aina ollut lämmin sydän ja kyllä hänelle apuvoimia löytyy tarpeen vaatiessa, kertoo tytön äiti Hannamari Tikka.

Suunnitelmissa virkata vaikka koko vuosi

Koruja voi ostaa Hannamari Tikan Facebook-sivuilta. Harva on vielä löytänyt yksityiseen profiiliin, mutta tilauksia on silti kasassa jo lähes sata. Virkkaajan tavoite on korkealla.

– Voin tehdä niitä vaikka 50 000. Siihen menee varmaan yli vuosi, mutta ei se haittaa, Iida-Maria Hagner toteaa.

Lue seuraavaksi