1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Suomen suurimman taidepalkinnon ehdokkaat julki – seuraa suorana

Yleisradio seuraa Ars Fennica -palkinnon ehdokkaiden julkistusta suorana netissä kello 12.00. Ars Fennica on Suomen suurin taidepalkinto, sen arvo on 40 000 euroa.

Ars Fennica -palkinto jaetaan ensi vuonna 22. kerran. Palkinnon suuruus on 40 000 euroa ja lisäksi voittajalle järjestetään näyttely Hämeenlinnan taidemuseossa ensi syksynä.

Yle seuraa ehdokkaiden julkistustilaisuutta tänään netissä suorana kello 12.00 alkaen.

Tämänvuotiset ehdokkaat on valinnut nelihenkinen palkintolautakunta. Siihen kuuluivat Leena Niemistö, kuvanveistäjä Markus Kåhre, taidemaalari Elina Merenmies sekä museonjohtaja Pirkko Siitari. Keväällä jaettavan palkinnon saajan valitsee aina kansainvälinen taideasiantuntija; myös hänen nimensä julkaistaan vasta tänään.

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiön myöntämän palkinnon tarkoituksena on edistää suomalaista kuvataidetta ja avata sille uusia kansainvälisiä yhteyksiä. Viime vuonna palkinnon saivat taiteilijapari Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen. Aiempina vuosina palkinnon ovat napanneet muun muassa Maaria Wirkkala, Silja Rantanen, Pauno Pohjolainen, Kimmo Schroderus, Markus Kåhre, Charles Sandison ja Anssi Kasitonni.